Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας προκρίθηκε η Μπέτις, η οποία επικράτησε εκτός έδρας 4-0 της Σοσιεδάδ έχοντας για πρωταγωνιστή τον Χουάνμι που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.
Στο 12ο λεπτό ο Καρβάλιο κατάφερε να κρατήσει την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή του άουτ και την γύρισε στο πέναλτι απ’ όπου ο Χουάνμι με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ δίχως να πανηγυρίσει το τέρμα που σημείωσε.
Από εκεί και μετά η Σοσιεδάδ πίεσε για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης και το κατάφερε στο 39′. Ο Γιανουζάι γύρισε την μπάλα από τα αριστερά στον Νταβίντ Σίλβα και εκείνος την έστειλε στα δίχτυα.
Το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από τη χρήση του VAR, μόνο που το πλάνο που είδαμε στην τηλεόραση με τη γραμμή δεν δικαιώνει την απόφαση.

Σοσιεδάδ - Μπέτις 4-0: Στα ημιτελικά του Κυπέλλου οι Σεβιγιάνοι, φωνάζουν οι Βάσκοι

Στο 57′ η Μπέτις έφτασε στο 2-0 με τον Χουάνμι να τελειώνει υποδειγματικά την πάσα που δέχτηκε από τον Μορένο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρεμίρο.
Έχοντας πλέον να ανέβει ένα βουνό τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Σοσιεδάδ που έπρεπε να βγει μπροστά για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.
Αυτό δεν συνέβη και η Μπέτις εκμεταλλεύτηκε τα κενά για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Στο 81′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι και ο Γουίλιαν έκανε το 3-0, ενώ στο 87′ ο Ρουϊμπάλ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Ζαλντούα, Ελουστόνδο, Λε Νορμάν, Μουνιόθ, Μερίνο, Γκεβάρα, Σίλβα, Γιανουζάι, Ογιαρθάμπαλ, Ίσακ
Ρεάλ Μπέτις: Σίλβα, Σαμπαλί, Μπάρτρα, Ρουίς, Μορένο, Γκονζάλες, Καρβάλιο, Κανάλες, Φεκίρ, Χουάνμι, Ιγκλέσιας