Είναι ήδη παρελθόν στην Ανόρθωση ο αγώνας της Πέμπτης με την Πάφο FC, μιας και το παιχνίδι που ακολουθεί την Κυριακή είναι ίσως και πολύ πιο κρίσιμο από ότι από ότι το προηγούμενο. Ένα παιχνίδι με διαφορετικές συνθήκες όπου διακυβέβονται πολλά και το βαθμολογικό όφελος είναι μονόδρομος. Η νίκη, είναι μονόδρομος για την «Κυρία».
Από την Ανόρθωση, αγωνιστικά ομιλούντες, παρουσιάζει πτώση η απόδοση του Ουάρντα. Όχι ότι δεν είναι καλός ή μαχητικός ο Αιγύπτιος, όμως κινείται σε μέτρια επίπεδα και η βαρωσιώτικη ομάδα χρειάζεται τον καλό Ουάρντα στο «Στέλιος Κυριακίδης. Συμπεριλαμβανομένου και των απουσιών, ιδιαίτερα του Λάζαρου, είναι ο ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του  αγώνα και να τον καθορίσει. Το κίνητρο που έχει η Ανόρθωση όμως για να αποδράσει από την Πάφο, είναι τεράστιο.
Αφενός γιατί με νίκη ανεβαίνει στους 30 βαθμούς και αυτόματα πάει στο +2 από Πάφος FC και Ομόνοια και αφετέρου θα βάλει έξτρα πίεση στις υπόλοιπες ομάδες, αφού ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια αγωνίζονται μετά από αυτήν.

Kύπρος Εγγλέζος