Μετά από έξι σερί αποτυχίες (πέντε ισοπαλίες, μία ήττα), μετά από τέσσερα ματς χωρίς γκολ, με την τελευταία νίκη να χρονολογείται στις 8 Ιανουαρίου (2-1 τον Απόλλωνα), σε τι άλλο θα μπορούσε να στοχεύει η ΑΕΚ στο σημερινό (17:00) παιχνίδι με την ΑΕΛ στην «Αρένα», στο φινάλε της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος;
Ούτε για… πλάκα δεν θέλει να κανείς στην ομάδα της Λάρνακας να ακούσει για οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα. Η νίκη είναι άκρως απαραίτητη, προκειμένου να δώσει τέλος σ’ αυτό το αρνητικό σερί, να αποκτήσει ξανά ψυχολογία και να εκμεταλλευτεί το όποιο αποτέλεσμα στο ντέρμπι στο Τσίρειο που θα ακολουθήσει, ώστε να μπει με καλύτερες προοπτικές στα πλέι οφ.
Ο Νταβίντ Καταλά δεδομένα θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Λεάλ θα βρίσκεται στο τέρμα, με τους Τόμοβιτς και Γκονζάλεθ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και μπακ τους Ροσάλες-Γκαρσία.
Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Λουΐς Γκουστάβο και Λαμπόικο. Ερωτηματικό αποτελεί η επιθετική γραμμή. Πιθανόν να επανέλθει στην κορυφή ένας εκ των Ρόμο-Νταρμπισάιαρ, με τον Τρισκόφσκι σε πιο ελεύθερο ρόλο. Απ’ εκεί και πέρα, στο ένα άκρο θα αγωνιστεί ο Άλτμαν και την άλλη θέση διεκδικούν οι Ακοράν, Εσπινόσα και Παναδέρο.
Εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι λόγω καρτών Μάμας και Μιλίτσεβιτς, καθώς και ο τραυματίας Γκιούρσο.

Ανδρέας Βεντούρης