Για το θέμα της χωρητικότητας του νέου γηπέδου της Λεμεσού μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο πρόεδρος του σωματείου του Άρη, Λύσανδρος Λυσάνδρου.
«Τα όσα κυκλοφορούν για το θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στο γήπεδο μπορούν να μπουν 12600 καθίσματα, αλλά το θέμα είναι πώς θα μπουν. Αν θέλουμε ένα γήπεδο χωρίς άνεση και ασφάλεια μπορούμε να το κάνουμε. Εμείς θέλουμε ένα γήπεδο που να είναι άνετο και ασφαλές. Αν κάνουμε γήπεδο με 12600 τα καθίσματα θα είναι κολλημένα το ένα με τον άλλο, ο κόσμος δεν θα είναι άνετος και δεν θα υπάρχουν οι διάδρομοι που πρέπει», υπάρχει αρχικά, προσθέτοντας ουσιαστικά ότι και οι τρεις ομάδες της Λεμεσού είναι σύμφωνες για τη μείωση στην χωρητικότητα:
«Και τα τρία σωματεία, θέλουμε να έχουμε ένα γήπεδο που πρώτα απ’ όλα ο κόσμος να νιώθει ασφάλεια και να είναι άνετος. Θα προκύψει μείωση, αλλά όχι στις 9 ή 9.500. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα είναι κοντά στις 11.000».
Όσον αφορά το κόστος, συμπλήρωσε: «Το αρχικό πλάνο του γηπέδου είχε πολλές ατέλειες, αλλά στην πορεία διορθώνονταν. Ο φωτισμός και άλλα. Με τη βοήθεια των σωματείων σε συνεργασία με τον ΚΟΑ τα αλλάξαμε. Αυτά έγιναν για να έχουμε ένα σύγχρονο γήπεδο και να το χαίρεται ο φίλαθλος κόσμος. Ο λόγος που ανέβηκε το κόστος είναι για τα προβλήματα που είχαν βρεθεί όταν άρχισε το γήπεδο. Δεν δόθηκαν χρήματα για να γίνουν αχρείαστα πράγματα στο γήπεδο. Είμαστε κοντά στα 33 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς».
Για τα βοηθητικά γήπεδα: «Όπως έχουν γίνει τα βοηθητικά της ΑΕΛ και του Άρη, δεν εξυπηρετούν σε τίποτα. Είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσουμε όπως και για το χώρο στάθμευσης, θα γίνουν αλλαγές για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος».