Μετά από τρεις ημέρες που έμεινε υπό κράτηση με κατηγορίες για βιασμό, ξυλοδαρμό και απειλές θανάτου, ο Μέισον Γκρίνγουντ αποφάσισε να βάλει κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του ενώ προσέλαβε και δύο σεκιούριτι για να περιπολούν γύρω από αυτό.
Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαίτερα άβολη για τον Μέισον Γκρίνγουντ, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό και απειλές θανάτου κατά της πρώην συντρόφου του, Χάριετ Ρόμπσον, και να βρίσκεται για τρία μερόνυχτα υπό κράτηση, στα χέρια της αστυνομίας του Μάντσεστερ.
Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη πληρώνοντας με εγγύηση, με τον 20χρονο επιθετικό , που θεωρείται πλέον ξένο σώμα στους κόκκινους διαβόλους, να επιστρέφει σπίτι του και να σπεύδει να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές σε αυτό.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Daily Mail”, ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας επισκέφτηκε την υπερπολυτελή έπαυλη στην οποία διαμένει ο παίκτης, για την οποία πληρώνει μηνιαίο ενοίκιο ύψους 14.000 λιρών, και τοποθέτησε κλειστό κύκλωμα ασφαλείας στο χώρο, που αποτελείται από οκτώ συνολικά κάμερες.