Ο πρώην διεθνής διαιτητής Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε στον Super Sport FM 104.0 τις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων της 22ης αγωνιστικής.
ΠΑΦΟΣ FC – ΑΡΗΣ
«Στο 26’ 
δόθηκε μέσω VAR πέναλτι υπέρ του Άρη. Φάνηκε ότι ήταν πολύ καθαρή η φάση αφού ο παίκτης της Πάφος FC είχε κίνηση με το χέρι, έχοντας το και ανοικτό. Ήταν σοβαρό το ατόπημα να μην προσέξει αυτή την παράβαση.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ζήτησε πέναλτι για χέρι η Πάφος FC. Θεωρήθηκε ακούσιο και συμφωνώ μαζί τους που δεν δόθηκε. Δεν ήταν αυτοσκοπός να παίξει την μπάλα».
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ
Στο 37’ κέρδισε πέναλτι η Ομόνοια
. Ο Λοΐζου σπρώχτηκε από τον Βινίσιους. Είδαμε και άλλα τέτοια σπρωξίματα. Ο VAR είχε αντίθετη άποψη. Φαίνεται καθαρά η κίνηση του χεριού. Κάποιοι θα την πληρώνουν με αυτά τα σπρωξίματα. Η επαφή χαμηλά ήταν την ώρα που έπεφτε ο Λοΐζου. Η πρώτη παράβαση που είδαν ήταν το σπρώξιμο.
Για το πέναλτι που κέρδισε το ΑΠΟΕΛ, ήταν λεπτομερέστατος ο VAR Ο Φαμπιάνο πέφτει στα πόδια του Κβιλιτάια και με την δεξιά αγκώνα τον χτύπησε στο αριστερό παπούτσι κάτω χαμηλά. Εκεί έχασε την ισορροπία του και δεν βρήκε στήριξη. Αν δεν τον έβρισκε στο πόδι, δεν θα υπήρχε πέναλτι. Ήταν το χτύπημα της αγκώνας που οδήγησε στην υπόδειξη της παράβασης. Έπρεπε να δοθεί και κίτρινη κάρτα στον Φαμπιάνο.
Στην εκτέλεση του πέναλτι δόθηκε επανάληψη. Σωστά δόθηκε αφού δεν πατούσε τη γραμμή.
Πέναλτι ζήτησε το ΑΠΟΕΛ για χέρι στο 83’. Το χέρι ήταν κολλημένο στον ποδοσφαιριστή και σωστά δεν δόθηκε.
Στη φάση του δεύτερου πέναλτι της Ομόνοιας, ο Σόουζα λακτίζει τον αντίπαλο στο γόνατο. Έπρεπε να δοθεί και κίτρινη κάρτα.
Για την εκτέλεση πέναλτι της Ομόνοιας Εδώ και 2-3 χρόνια έχει αλλάξει ο κανονισμός. Αν ο επιτιθέμενος παίκτης είναι μέσα στην περιοχή της ώρα της εκτέλεσης και μετά σκοράρει, τότε το τέρμα ακυρώνεται και δεν δίνεται επανάληψη. Αν ήταν αμυντικός που έμπαινε μέσα, το πέναλτι θα επαναλαμβανόταν. Ο Σέχου ήταν μέσα όταν χτυπήθηκε το πέναλτι και σωστά είδε την κίτρινη κάρτα».
ΑΕΚΑΕΛ
Για το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΛ: «Υπήρχε σπρώξιμο στον Τσέποβιτς και σωστά καταλογίστηκε το πέναλτι».
Για το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο 59ο λεπτό: «Η μπάλα πήγε από το στήθος του επιθετικού στο χέρι του αμυντικού που ήταν σε φυσική θέση. Σωστά δεν δόθηκε παράβαση».
Για το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ: «Στο 65’, υπάρχει κίνηση ποδιού του Ανδρέου. Έβαλε το γόνατο και εμπόδισε τον Εσπινόσα. Σωστή η παράβαση. Το έβαλε στον διάδρομο του και δεν είπε περιθώρια αλλαγής πορείας».
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Για το πέναλτι που κέρδισε ο Απόλλωνας:
«Στο πέναλτι που κέρδισε ο Απόλλωνας, ο Αμπαρτζουμιάν πέφτει για τάκλιν αλλά αφήνει το χέρι να ανοίξει μαζί με το σώμα του. Το άφησε ανοικτό, η μπάλα βρήκε πάνω και σωστά δόθηκε πέναλτι».
Η φάση του 35’ που ζήτησε πέναλτι η Ανόρθωση για φάση του Κατελάρη:  «Στο 35’ είχαμε μια φάση που η Ανόρθωση ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κατελάρη. Το χέρι του Κατελάρη ήταν σε φυσικά όρια. Μου θυμίζει το χέρι που ζήτησε το ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ανόρθωση στο ΓΣΠ. Κάποιες φάσεις επαναλαμβάνονται. Επαναλαμβάνω ότι ήταν σε φυσικά όρια το χέρι του. Σωστά δεν επενέβη το VAR να υποδείξει λάθος στον διαιτητή».
Για το πρώτο πέναλτι που κέρδισε η Ανόρθωση στην ανατροπή του Ουάρντα από τον Κατελάρη: «Ο Κατελάρης προσπάθησε για τάκλιν, ο Ουάρντα προσπάθησε να φέρει την μπάλα δεξιότερα και γλιστρώντας ο Κατελάρης πήρε το αριστερό του πόδι του επιθετικού της Ανόρθωσης. Σωστό το VAR που εντόπισε παράβαση καθώς ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι».
Για το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η Ανόρθωση στο μαρκάρισμα του Κολ στον Αμπαρτζουμιάν: «Ο Κολ πήρε καθαρά  τα πόδια του Αμπαρτζουμιάν. Το υπέδειξε αμέσως ο διαιτητής. Έγινε η Απόκρουση, ο τερματοφύλακας δεν κινήθηκε από την γραμμή και φάνηκε από τις επαναληπτικές προβολές».