Το να σταθεί κανείς στα τέσσερα δοκάρια, στην ατυχία, στην γκαντεμιά ή στην αναποτελεσματικότητά της, το να θυμηθεί κανείς την περίφημη ατάκα που ξεστόμισε ο Ίβιτσα Όσιμ τον Σεπτέμβριο του 1993 περί πόρνης μπάλας, δεν ωφελεί σε τίποτα. Αυτό που έχει σημασία πλέον είναι η επόμενη μέρα στην Ομόνοια, η οποία μόνο εύκολη δεν είναι.
Οι πιθανότητες των «πρασίνων» για να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα είναι πλέον ελάχιστες. Η απόσταση από τις προπορευόμενες ομάδες δεν είναι μεγάλη, αλλά έχουν να δώσουν περισσότερα παιχνίδια από την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ.
Ασφαλώς, σε μία τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για μία παταγώδη αποτυχία. Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί για την περσινή πρωταθλήτρια η (αρκετά πιθανή πλέον) συμμετοχή στο β’ γκρουπ;
Πέραν όμως από τη ζημιά στο αγωνιστικό και οικονομικό κομμάτι, αλλά και στο πρεστίζ της, η μη παρουσία στην πρώτη εξάδα θα σημαίνει πως μόνο με την κατάκτηση του κυπέλλου θα είναι εφικτή η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπερνάμε τόσο εύκολα, για μία ομάδα που για δύο συνεχόμενες χρονιές έλαβε μέρος στους ομίλους…
Συν τοις άλλοις, η προδιαγραφόμενη αποτυχία στο πρωτάθλημα αναμένεται να επηρεάσει την υπόθεση παραμονής του Χένινγκ Μπεργκ, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, καθώς και κάποιων ποδοσφαιριστών από το υφιστάμενο ρόστερ.
Από τον αγώνα με τον Εθνικό, η Ομόνοια έχει να κρατήσει το ντεμπούτο του Μαξιμιλιάνο Λοβέρα, ο οποίος άφησε μία θετική πρώτη εντύπωση με τα χαρακτηριστικά του και την απόδοσή του.

Ανδρέας Βεντούρης