«Βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω». Αυτό φώναξε ο 19χρονος Αλκης Καμπανός πριν χάσει τις αισθήσεις του και τελικά υποκύψει στα τραύματα που του προκάλεσαν οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, χτυπώντας τον με μαχαίρια και ένα δρεπάνι, στην οδό Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου. Τις τελευταίες του στιγμές περιέγραψε στους αστυνομικούς ο ένας από τους φίλους του που ήταν παρών στο σημείο. Δέχτηκε και αυτός τέσσερα χτυπήματα με μαχαίρι στα πόδια, δίχως η ζωή του να διατρέξει κίνδυνο.
Πριν πληροφορηθεί τον θάνατο του φίλου του κατέθεσε τα ακόλουθα: «Εκείνη την ώρα άκουσα τον Αλκη να ουρλιάζει “βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω”. Γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω του να τον χτυπάνε. Προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Αλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντάς τον με το σώμα μου, αλλά με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μια ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Επεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Αλκη και αυτοί έφυγαν τρέχοντας. Προσπάθησα να τον σηκώσω, κατάφερε λίγο να σταθεί στα πόδια του, αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω, αλλά δεν επικοινωνούσε. Ετρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Ετρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου και το αίμα του Αλκη. Μετά από αρκετή ώρα, περίπου ένα μισάωρο, έφτασαν δύο ασθενοφόρα. Μας παρέλαβαν και μας μετέφεραν στο “Παπανικολάου”. Τον Αλκη δεν τον έχω δει καθόλου από τότε. Ανησυχώ πολύ γιατί όταν έφτασε το ασθενοφόρο πιστεύω ότι είχε χάσει ήδη την αναπνοή του».

Την επίθεση περιέγραψε σε κατάθεσή του στους αστυνομικός και ο δεύτερος τραυματίας από την επίθεση των χούλιγκαν του ΠΑΟΚ. Περιέγραψε ότι ενώ βρίσκονταν στα σκαλιά της πολυκατοικίας στην οδό Γαζή συζητώντας για την εξεταστική τους περικυκλώθηκαν από δέκα – δεκαπέντε άτομα, με τον πρώτο που τους πλησίασε να κρατάει ένα δρεπάνι και εκείνους που ακολουθούσαν να είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και ρόπαλα. «Ο πρώτος που σας είπα, αυτός με το δρεπάνι, γύρισε και μας ρώτησε “τι ομάδα είστε, ρε;”. Εγώ κοκάλωσα, όπως και οι φίλοι μου, και δεν απάντησα τίποτα. Αμέσως μετά όρμηξαν όλοι μαζί προς τα πάνω μας. Εμείς προσπαθήσαμε να τρέξουμε να φύγουμε. Κάποιοι τα καταφέραμε, αλλά κάποιοι δεν πρόλαβαν. Είδα ότι τέσσερα άτομα χτυπούσαν ταυτόχρονα τον Αλκη και δύο άτομα χτυπούσαν τον Αγγελο. Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι από την επίθεση που δεχτήκαμε σκοτώθηκε ο Αλκης», κατέθεσε. Οι απολογίες των συνολικά δέκα συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση στον 19χρονο και στην παρέα του ξεκίνησαν χθες, με τους δύο πρώτους, 20 και 22 ετών, να περνούν το κατώφλι της 7ης τακτικής ανακρίτριας.