Για την απόφαση του Εφετείου να ακυρώσει την αντίστοιχη του Αθλητικού Δικαστή για τον αγώνα ΑΕΚΑπόλλων, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης.
«Ίσως και το Εφετείο να έκρινε ότι η αποδέσμευση και η άδεια της ΚΟΠ να επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να αγωνιστούν, να ήταν το καθοριστικό σημείο που να μην επέτρεπε την ένσταση του Απόλλωνα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Η απόφαση του Εφετείου είναι οριστική και τελεσίδικη. Δικαίωση θα πρέπει να νιώθει η ΑΕΚ και οι συνάδελφοι που εκπροσώπησαν την ομάδα. Στο μυαλό το δικό μου κυριάρχησαν. Ο Απόλλων είχε πετύχει στην ένστασή του αλλά όχι να πάρει τους βαθμούς. Στη θέση τους ο καθένας νομικός θα προχωρούσε σε έφεση».
Ο κ. Χριστοφίδης αναφέρθηκε και στο τι επηρεάζει από ‘δω και μπρος η απόφαση του Εφετείου: «Ο επηρεασμός δεν περιορίζεται μόνο το ποδόσφαιρο. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να προκαλέσει την αλλαγή του πρωτοκόλλου της ΚΟΠ. Θα πρέπει να υπάρχει κάποια διάκριση των αθλητικών δεδομένων και της προσωπικής ζωής των αθλητών. Στην προκειμένη περίπτωση βρέθηκαν με πολύ χαμηλό υιικό φορτίο και μετά από τρεις μέρες ήταν αρνητικοί. Θα πρέπει οι αθλητές να μπορούν να κάνουν τακτικά τεστ για να επιστρέφουν πίσω στην ενεργό δράση όταν βγουν αρνητικοί. Οι ειδικοί έχουν τη γνώση να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα με κάποια διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με την υπόλοιπη μάζα του κοινού».