Ο Άρης και ο 53χρονος Άκης Μάντζιος διέκοψαν τη συνεργασία τους έπειτα από (περίπου) 17 μήνες καθώς ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε με τον 53χρονο τεχνικό και του ανακοίνωσε την απόφασή του. Ακολούθως, ο έμπειρος προπονητής ενημέρωσε τους συνεργάτες του αλλά και τους ποδοσφαιριστές τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνεργασία.
Η αλήθεια είναι ότι το σενάριο αντικατάστασης του Άκη Μάντζιου υπήρχε στο μυαλό του Θόδωρου Καρυπίδη στο τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά τον αποκλεισμό της ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδας. Δεδομένου του ότι η τελευταία είχε βρεθεί και στο παρελθόν σε δύσκολη θέση αλλά είχε αντιστρέψει το κλίμα, τον οδήγησε στην επιλογή της διατήρησης του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο με την ελπίδα ότι το ίδιο θα συνέβαινε και τώρα.
Ωστόσο, η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν διαφορετική με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες ήττες από τον Βόλο και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με αγωνιστικά κριτήρια, ο Άρης δεν άξιζε να χάσει, αλλά αυτό συνέβη. Παράλληλα έχασε σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για την εξασφάλιση θέσης στα Playoffs.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Θόδωρος Καρυπίδης έκρινε ότι η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από την αλλαγή προπονητή. Έτσι πήρε την απόφασή του και ακολούθως την ανακοίνωσε στον Άκη Μάντζιο μετά το παιχνίδι. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, σαφέστατα όμως οι δύο άνδρες θα έχουν μια συζήτηση στη διάρκεια του επόμενου 24ώρου.