Η Σεβίλλη πήρε  το μεγάλο ντέρμπι της πόλης κόντρα στην Μπέτις με 2-1 και μείωσε τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Ρεάλ στους 6 πόντους. Στην 3η θέση παρέμεινε η Μπέτις αλλά πλέον έχει πίσω της την Ατλέτικο στον ένα βαθμό και την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί στο -4 αλλά με δύο ματς λιγότερα.
Στο 6ο λεπτό το σουτ του Νάβας έξυσε τα δοκάρια του Μπράβο, ο οποίος είπε όχι σε προσπάθεια του Εν Νεσιρί, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και στο 22’ η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι και ο Ράκιτιτς το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.
Στο 36ο λεπτό ο Κορόνα άνοιξε δεξιά στον Μουνίρ που έκανε το σουτ στα σώματα ενώ στο 40’ ο Μαροκινός πάτησε περιοχή από αριστερά και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0. Η μοναδική αξιόλογη φάση για την Μπέτις στο πρώτο μέρος, ήταν μια κεφαλιά του Μπάρτρα στο 45+1’, με την μπάλα να περνά μόλις έξω.
Στο 54ο λεπτό μετά από σέντρα του Κορόνα από δεξιά, ο Εν Νεσιρί έπιασε την κεφαλιά αλλά αστόχησε για εκατοστά και στο 57’ μετά από όμορφο γύρισμα του Χοακίν, ο Μπάρτρα έχασε απίθανη ευκαιρία από κοντά. Στο 62’ ο Μπόνο έβγαλε εντυπωσιακά μετά από σουτ του Τέγιο και στο 74’ το σουτ του Κορόνα, πέρασε μόλις έξω.
Το μόνο που κατάφερε η Μπέτις ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 90+4′ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κανάλες.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας, Ακούνια, Ντιέγκο Κάρλος (46’ Γκουντέλι), Φερνάντο, Χορδάν (75’ Τόρες), Ντιλέινι, Ράκιτιτς, Γκόμες (29’ Μουνίρ), Κορόνα, Εν Νεσιρί
ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Μπεγερίν, Ρουίθ, Μπάρτρα, Μορένο, Καρβάλιο (46’ Ρουϊμπάλ), Ροντρίγκες, Κανάλες, Φεκίρ (46’ Χοακίν), Τέγιο, Ιγκλέσιας (69’ Γουίλιαν Ζοσέ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ