Ο προπονητής της ΑΕΚ Νταβίντ Καταλά, παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα με την ΑΕΛ. Ο Ισπανός προπονητής τόνισε πως η ομάδα είναι ικανή να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
Η αρχική τοποθέτηση:
«Ανυπομονούμε για το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Ξέρουμε τις δυσκολίες, όμως η ομάδα είναι πανέτοιμη για να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί».
Αν ο στόχος είναι το πρωτάθλημα, μετά τις τοποθετήσεις του κ. Καραπατάκη: «Είναι μεγάλο λάθος να θεωρεί κάποιος και να λέει ότι δεν έχω τη φιλοδοξία για την 1η θέση. Θέλουμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Αυτό πιστεύουμε όλοι. Καθήκον μου είναι να προετοιμάσω την ομάδα και να κερδίσουμε τον αγώνα με την ΑΕΛ. Όλοι θέλουμε την ομάδα να τερματίσει στην 1η θέση».
Που θα κριθεί ο αγώνας με την ΑΕΛ; «Σε όλα τα σημεία. Στα τελευταία ματς δεν ήμασταν στα επίπεδα που θέλουμε. Προσπαθούμε να είμαστε πιο επιθετικοί στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου. Για την άμυνα, θέλουμε να εμφανιζόμαστε βελτιωμένοι».
Αν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο για την αλλαγή νοοτροπίας: «Μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας για την ομάδα. Μιλάμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, όχι μόνο σε αυτό το διάστημα. Έχει ανησυχίες ο πρόεδρος, θέλει να ανεβεί η ομάδα στην κορυφή και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».
Για το ότι κάποιοι δεν συμπεριλαμβάνουν την ΑΕΚ στα φαβορί για τον τίτλο: «Δεν σημαίνει τίποτα για μένα αυτό. Ο στόχος είναι ο ίδιος. Να νικάμε σε όλα τα παιχνίδια, άσχετα αν είμαστε στην 1η θέση ή στην 4η. Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αλλά για εμάς ο στόχος είναι ο ίδιος».
Για τις απουσίες: «Ο Γκιούρτσο είναι εκτός αφού δεν είναι έτοιμος. Επίσης οι Μιλίτσεβιτς και Μάμας έχουν κάρτες».
Για την αδυναμία στο σκοράρισμα: «Είναι αλήθεια αυτό. Υπήρχαν λεπτομέρειες που μας στέρησαν τα γκολ. Δημιουργούμε ευκαιρίες και αυτό είναι καλό για μας. Η μπάλα δεν θέλει να μπει μέσα. Οι παίκτες είναι έτοιμοι να σκοράρουν και ελπίζω να συμβεί αύριο».
Αν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ: «Φυσικά και μπορούμε για το πρωτάθλημα. Έχουμε και τα πλέι οφ. Είμαστε μια από τις έξι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Θα είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι».
Για το κακό ξεκίνημα στο 2022: «Είμαστε κάτω από πλευράς απόδοσης και την ίδια ώρα, κάποιες ομάδες έχουν ανεβάσει την απόδοση τους. Είναι μια δύσκολη σεζόν και είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός. Αν και δεν έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα τελευταίως, θεωρώ ότι θα είμαστε εκεί μέχρι τέλους».
Αν θα αρχίσει η αντεπίθεση με ενδεχόμενη επιτυχία κόντρα στην ΑΕΛ: «Χρειαζόμαστε τη νίκη για την αυτοπεποίθηση των παικτών. Έχει καιρό να χαρούμε μια επιτυχία. Η ομάδα την έχει ανάγκη αυτή τη νίκη».
Για το ότι η ΑΕΛ έχει ως προτεραιότητα τον αγώνα κυπέλλου που ακολουθεί: «Δεν το ξέρω. Θα έρθουν εδώ για τη νίκη. Και εμείς έχουμε αγώνα την Τετάρτη για το κύπελλο, όμως δεν τον σκεφτόμαστε. Θα είναι το ίδιο και για μας».
Για την προοπτική της ΑΕΚ; «Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για όλα και για να φτάσουμε στην κορυφή. Είμαι από τους πιο φιλόδοξους ανθρώπους στον κόσμο και βλέπω ότι υπάρχει η ίδια φιλοδοξία στους παίκτες. Γιατί να είμαστε εδώ αν δεν θέλουμε κάτι καλό για την ομάδα, όπως να τερματίσουμε πρώτοι, να αγωνιστούμε στην Ευρώπη και στο Champions Legaue».
Για τον κόσμο: «Χρειαζόμαστε τώρα τον κόσμο, περισσότερο από ποτέ. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας και για αυτό, τους έχουμε ανάγκη. Ότι και να γίνει στο τέλος, το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο. Είμαστε ακόμη εδώ και έχουμε πιθανότητες για τα πάντα».