Η Ρεάλ κατέβηκε στην αναμέτρηση με την Αλαβές με τον αέρα της ομάδας που είχε κερδίσει τα 14 από τα 16 τελευταία ραντεβού των δύο ομάδων και απέναντι σε ένα σύνολο που μετρούσε πέντε διαδοχικές εκτός έδρας ήττες στην La Liga.
Με αυτά τα δεδομένα, το φινάλε του πρώτου μέρους επεφύλασε αρνητική έκπληξη στους φίλους της που βρέθηκαν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου αφού το 0-0 σημάδεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, ωστόσο η εξαιρετική εμφάνιση του κίπερ των φιλοξενουμένων Πατσέκο δεν ήταν αρκετή -για την άκρως ανταγωνιστική Αλαβές- για να ολοκληρωθεί το μίνι θαύμα.
Οι μερένγκες του Κάρλο Αντσελότι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο δεύτερο μέρος και στο 63ο λεπτό ήρθε η δικαίωση με ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης, με τον Ασένσιο να παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή και να την στέλνει -θαρρείς πως είχε τηλεχειριστήριο- στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστία με ένα ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό (1-0).
Στο 80ο λεπτό σημειώθηκε ένα γκολ αντίστοιχης ομορφιάς, μόνο που αυτό ήταν προϊόν ομαδικής προσπάθειας, με τους γηπεδούχους να κρύβουν τη μπάλα ζαλίζοντας τους αντιπάλους τους και από τη συνεργασία των Ασένσιο και Μπενζεμά και τον Βινίσιους να την στέλνει στα δίχτυα για το 2-0.
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπενζεμά να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Βινίσιους σε ανατροπή από τον Λεζέν και να γράφει το 3-0, αφήνοντας οριστικά πίσω την ήττα από από την Παρί μεσοβδόμαδα για το Champions League.
ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (87’ Λούκας Βάσκεθ), Μεντί (85’ Μαρσέλο), Αλάμπα, Μιλιτάο, Βαλβέρδε, Κασεμίρο, Μόντριτς (82’ Ροδρίγο), Ασένσιο (82’ Θεμπάγιος), Βινίσιους (85’ Αζάρ), Μπενζεμά.
ΑΛΑΒΕΣ: Πατσέκο, Ντουάρτε (83′ Ναβάρο), Λεζέν, Τενάλια (83’ Ναβάρο), Μιάζγα, Ζέισον (61’ Πονς), Λουμ (71′ Μογιά), Εσκαλάντε (71’ Έντγκαρ), Χοσέλου, Πίνα, Ριόχα (71’ Βαγιέχο).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ