Μοίρασε πολλές συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σωφρόνης Αυγουστή.
Η αρχική τοποθέτηση: «Παίχτηκε ένα ντέρμπι από δύο πολύ καλές ομάδες με πάθος και δύναμη. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από όλους. Δεν ξεκινήσαμε καλά τη φετινή χρονιά, μείναμε αρκετά πίσω και δουλέψαμε. Βρήκαμε τα λάθη μας και βελτιωθήκαμε. Όλοι μαζί, παίκτες και διοίκηση. Ένας μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο, αυτό που έκαναν οι ποδοσφαιριστές. Μπήκαμε στην 6άδα και είμαστε 2οι στη βαθμολογία. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Αυτοί αγωνίζονται και προσπαθούν στις προπονήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Σίγουρα, μπορούμε περισσότερα. Στα τελευταία λεπτά ήμασταν αρκετά αγχωμένοι. Τους θέλουμε σε τέτοια σημεία του αγώνα να είναι πιο εκδηλωτικοί. Μπορούμε να έχουμε περισσότερο κόσμο με την Ανόρθωση. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, μετά από τρεις μέρες. Ξανά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές».
Για την αμυντική γραμμή που βοήθησε ουσιαστικά: «Αμυνθήκαμε πολύ καλά. Αρχίσαμε από τους Κβιλιτάια και Ντε Βινσέντι. Κάμναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Μπορούσαμε να πετύχουμε δεύτερο γκολ και να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Κάποιες φορές πρέπει να κάνεις το κάτι διαφορετικό για να πάρεις τη νίκη».
Για τη διαφορά των 8 βαθμών από την κορυφή: «Βλέπουμε μόνο τον επόμενο αγώνα. Υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να νικήσεις καμία ομάδα. Βλέπουμε μόνο πως θα νικήσουμε την Ανόρθωση».
Για τις ιδιαιτερότητες και τις απουσίες που θα υπάρχουν στον αγώνα με την Ανόρθωση: «Το ΑΠΟΕΛ δεν πρέπει να στέκεται σε μονάδες. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το ρόστερ, όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι. Είμαστε η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές μέχρι σήμερα».
Για την αντεπίθεση που κάνει το ΑΠΟΕΛ: «Δουλέψαμε και βάλαμε τα στοιχεία που βάλαμε στην ομάδα. Ξέρετε τη δική μας φιλοσοφία. Οι παίκτες αγκάλιασαν αυτό τον τρόπο παιχνιδιού και για αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».