Από τον αγώνα του πρώτου γύρου μεταξύ της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη στην «Αρένα» στις 22 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, όλα μοιάζουν εντελώς διαφορετικά για τις δύο ομάδες.
Η ΑΕΚ προερχόταν μεν από την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα από τον Άρη, αλλά βρισκόταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ η ομάδα της Λευκωσίας ψαχνόταν. Αυτό αποδείχθηκε κι εντός αγωνιστικού χώρου.
Η ομάδα της Λάρνακας έβαλε πολύ δύσκολα στο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ενδεχομένως να ήταν και το καλύτερο της από πλευράς απόδοσης στο φετινό πρωτάθλημα κι ας μην σκόραρε. Υπήρχαν χρονικά σημεία που σφυροκοπούσε τον αντίπαλό της, έφτιαξε πολλές ευκαιρίες σ’ αυτό το διάστημα αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και σ’ αυτό συνέβαλε τότε η αλλαγή συστήματος από τον Σωφρόνη Αυγουστή, αλλά και η είσοδος του Σατσιά που έδωσε τρεξίματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό. Το τελικό 0-0 είχε ικανοποιήσει περισσότερο το ΑΠΟΕΛ, βάσει της εικόνας και της αγωνιστικής κατάστασης τότε των δύο ομάδων.
Δύο μήνες και τρεις βδομάδες αργότερα, ετοιμάζονται να τα ξαναπούν, αυτή τη φορά στο ΓΣΠ, με τα δεδομένα για την κάθε μία ξεχωριστά να είναι εντελώς διαφορετικά. Το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες και συνολικά 14 ματς χωρίς ήττα, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τη διαφορά από τη δεύτερη θέση και την προσεχή του αντίπαλο, που πλέον είναι στο -3.
Η ΑΕΚ από την πλευρά της, πάει στο ΓΣΠ βρισκόμενη στο χειρότερο της μομέντουμ στη σεζόν. Έξι συνεχόμενες ισοπαλίες (πέντε στο πρωτάθλημα), γεγονός που την άφησε στο -8 στην κορυφή ενώ ταυτοχρόνως είδε τις ομάδες που βρισκόντουσαν από κάτω της με διψήφια διαφορά μέχρι πρότινος, να την πλησιάζουν επικίνδυνα.
Βίοι… αντίθετοι, θα μπορούσε να πει κανείς αναφορικά με την τωρινή κατάσταση της κάθε ομάδας, που συναντιόνται ξανά με εντελώς αλλιώτικά δεδομένα σε σχέση με την πρώτη τους αναμέτρηση. Το ΑΠΟΕΛ είναι αυτό που μοιάζει περισσότερο ως το φαβορί της αναμέτρησης βάσει της αγωνιστικής του παρουσίας το τελευταίο διάστημα και η ΑΕΚ βρίσκεται ουσιαστικά στη θέση που ήταν η ομάδα της Λευκωσίας στον πρώτο γύρο, δηλαδή αυτή που περισσότερο ψάχνεται…
Ιδού πως αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι του α’ γύρου:
ΑΕΚ: Τούμπας, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Μάμας, Άμπραχαμ, Ακοράν (64′ Τιάγκο), Γκιούρστο (73′ Φαράζ), Τρισκόφσκι (88′ Εσπινόσα), Ρόμο (73′ Ντάρμπισαϊαρ).
ΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Θεοδώρου (46′ Τσεπάκ), Καρώ, Σάβιτς, Βινίσιους, Σαμπάλα, Λουντέμο (46′ Σατσιάς), Σόουζα, Οκριασβίλι (89′ Εφραίμ), Νατέλ (80′ Ντιαβαρά), Κβιλιτάια.

Ανδρέας Βεντούρης