Το εξ’ αναβολής ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΛ ανέλυσε μιλώντας στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy ο Κύπριος προπονητής Σάββας Δαμιανού.
Αναλυτικά όσα μας είπε για την αναμέτρηση του Τσιρείου:
«Είναι ένα ντέρμπι τριπλής παραλλαγής σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο ομάδες και όποια και να είναι η βαθμολογική τους θέση. Ο Απόλλωνας δείχνει ότι είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη δυναμική την δεδομένη στιγμή αλλά και πίστη για τον τίτλο. Είναι μια ομάδα με εντυπωσιακή επιθετική ορμή που δεν στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές αλλά στην ομαδική δουλειά. Πιστεύω ότι αυτό είναι που της επιτρέπει να βρίσκει τον τρόπο σε κάθε ματς παρά τις πολλές βασικές απουσίες. Όποιοι και να αγωνιστούν είναι πιστοί στο πλάνο και όπως αποδεικνύεται εύκολα ή δύσκολα υλοποιούν τον στόχο της νίκης.
Από την άλλη η ΑΕΛ θα παίξει ρέστα σε ένα ντέρμπι και είναι μια καλή ευκαιρία για ανάκαμψη και αγωνιστική και ψυχολογική αλλά και οι ελπίδες για την 6άδα είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Είδαμε μια βελτίωση από την ΑΕΛ αλλά της λείπει η διάρκεια. Επίσης θεωρώ ότι πληρώνει και κάποιες σημαντικές ελλείψεις στο ρόστερ της.
Οι προσθήκες που έγιναν τον Ιανουάριο την βοήθησαν αλλά δεν θα είναι διαθέσιμοι στο ντέρμπι και αυτό θα δυσκολέψει πολύ το έργο της. Δίνω προβάδισμα στον Απόλλωνα λόγω της δυναμικής που έχει αποκτήσει».

Χρίστος Χρίστου