Με άνεση και αφού επιβλήθηκε κατά κράτος από τον αντίπαλο, ήρθε η πρόκριση για το ΑΠΟΕΛ, γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση και αισιοδοξία.
Ήταν μία ιδιαίτερα καλή εμφάνιση με την απόλυτη κυριαρχία, ειδικά στην επανάληψη. Κατά διαστήματα, η ομάδα του Σωφρόνη θύμισε την καλή της απόδοση που είχε μέχρι πρόσφατα και ικανοποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στο ΓΣΠ.
Κόντρα στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, την κούραση αλλά και το γεγονός ότι ήταν οριακό το προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα, το ΑΠΟΕΛ, έκανε πολύ καλή διαχείριση με αντίστοιχη δουλειά στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές.


Εξαιρετικός ο Νεόφυτός Μιχαήλ στα δοκάρια, σταθερός και πολύτιμος ο Ζοάο Πέδρο, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις ο Σαμπάλα ενώ δούλεψε πολύ καλά το δίδυμο στην άμυνα με τους Καρώ και Βινίσιους.
Καλός ο Νταουσβίλι, εξαιρετικός ο Σόουζα , βελτιωμένος ο Ντε Βινσέντι ενώ στην επίθεση ο Νατέλ έβαλε τη σφραγίδα του όταν άνοιξε το σκορ, ο Κβιλιτάια με της σειρά του επέστρεψε με πολύ καλή απόδοση και ένα ακόμα γκολ, όπως και ο Εφραίμ.
Ο Μάγκλιτσα μπήκε ξανά σαν αλλαγή και σκόραρε αλλά προκαλεί πονοκέφαλο ο τραυματισμός του σε μία ανύποπτη φάση, όταν συγκρούστηκε με το Νεόφυτο Μιχαήλ.
Ελπιδοφόρα εμφάνιση από το Σταύρο Γαβριήλ, βοήθησε και ο Θεοδώρου, ντεμπούτο για τον Έσελινγκ ενώ πήρε ακόμα συμμετοχή ο Πολυκάρπου
σε νέο ρόλο σαν αμυντικό χαφ που φαίνεται να τον ετοιμάζει εκεί ο Σωφρόνης για να αποκτήσει ακόμα μία επιλογή.
Οι πέντε τελευταίοι μπήκαν σαν αλλαγή στον αγώνα και έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο το ρόστερ της ομάδας.
Στα πολλά θετικά που κατέγραψε το ΑΠΟΕΛ, ήταν οι 9 τελικές προσπάθειες, όλες όμως στον στόχο!
Σπάνιο αλλά φοβερό στατιστικό για την ομάδα του Σωφρόνη, δείγμα της πολύ καλής απόδοσης που είχε.
Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, έριξε ήδη το σύνθημα για τον επόμενο αγώνα που θα βρει την ομάδα στο Τσίρειο.
Στα επόμενα 24ωρα θα κριθεί η συμμετοχή των τραυματιών (Οκριασβίλι-Ντογκαλά-Ντανίλο) όπως και του Μάγκλιτσα, ενώ είναι πολύ πιθανό σενάριο να έχει έτοιμο τον Σαρφό στο ματς της Κυριακής.