Ασφαλώς η ισοπαλία στο Μακάρειο… πόνεσε και προκάλεσε μεγαλύτερη στεναχώρια από κάθε άλλη αποτυχία τη φετινή σεζόν, ακριβώς διότι τα δεδομένα ήταν διαφορετικά και μέτρησε και ο τρόπος που χάθηκε η νίκη.
Η ΑΕΚ ωστόσο δεν μπορεί να μένει άλλο σ’ αυτό το αποτέλεσμα και δεν πρέπει να μείνει σ’ αυτό. Οφείλει να βρει και να διορθώσει τα λάθη της και να προχωρήσει, με σκοπό στην επόμενη μέρα να παρουσιαστεί καλύτερη και πιο σοφή.
Σε έναν μαραθώνιο θα προκύψουν και αναπάντεχες αποτυχίες, απροσδόκητα και απογοητευτικά αποτελέσματα. Το ζητούμενο για την ομάδα της Λάρνακας είναι να τα διαχειριστεί σωστά όλα αυτά –θα έλεγα ότι αυτό ισχύει και για τον κόσμο της. Το πώς αντιδρά μετά από αποτυχίες και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται.
Όλα αυτά μαζί είναι, με μια λέξη, εμπειρίες. Από αυτές οφείλεις να μάθεις και να γίνεσαι καλύτερος. Ο δρόμος μέχρι το τέλος είναι μακρύς, αλλά η ΑΕΚ είναι απαραίτητο να βρει άμεσα τον καλό της εαυτό για να μην βάλει μεγαλύτερη πίεση στον εαυτό της, ιδίως αν άλλες ομάδες που είναι από κάτω της την πλησιάσουν περισσότερο.
Η προσοχή είναι στραμμένη προς το παρόν στον αγώνα της Τρίτης με την ΠΑΕΕΚ στην «Αρένα» για το κύπελλο, τον πρώτο για τη φάση των «16». Είναι σημαντικό και για ψυχολογικούς λόγους να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και θα της δώσει το ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Ανδρέας Βεντούρης