Ο γενικός διευθυντής της Πάφος FC Χάρης Θεοχάρους μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για τα παράπονα που έχουν για τη διαιτησία.
Για την καταγγελία του Χρυσοβαλάντη Θεουλή: «Είχαμε μια από τα ίδια. Ευτυχώς για μας πήραμε τη νίκη. Αυτό, δεν αναιρεί το τι έγινε στον αγώνα. Μας προβληματίζει αφού γίνεται συνεχώς. Ο κάθε βαθμός θα παίξει το ρόλο του και δεν θα το ανεχτούμε αυτό που γίνεται σε βάρος της ομάδας. Κάθε βδομάδα οι αποφάσεις είναι εναντίον της ομάδας μας. Όλες οι φάσεις είναι εναντίον της Πάφος FC. Και ο βοηθός έχει ευθύνη, αλλά τη μεγαλύτερη την έχει ο VAR».
Υπάρχουν παράπονα και για άλλες φάσεις; «Το γκολ του Ζάιρο είναι καθαρό. Η μπάλα ήρθε από αντίπαλο. Όταν οι ειδικοί δεν το εντοπίζουν, υπάρχει σοβαρό θέμα. Την έχουμε 2-3 φορές τη φάση και είναι γκολ. Τους δόθηκε το εργαλείο του VAR και όμως ακόμα και με αυτό, δημιουργούνται προβλήματα. Όταν δεν μπορείς να πάρεις σωστή απόφαση, σημαίνει δεν κάνεις για αυτό το χώρο. Πολλοί παράγοντες βάζουν πίεση στους διαιτητές. Ή δεν γνωρίζουν τα βασικά, ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω της πίεσης. Δεν γίνεται να καταγγέλλουμε διαιτητή και να τον βλέπουμε την επόμενη βδομάδα στο VAR».
Για το θέμα των ξένων διαιτητών: «Το έχουμε ζητήσει. Πρέπει να βρεθούν λύσεις. Θέλουμε να είναι ξένος ο διαιτητής και ο VAR. Οι υπόλοιποι να είναι Κύπριοι. Μόνο στην Κύπρο, κάνουν δύο αγώνες το ίδιο Σαββατοκύριακο. Αν είναι θέμα κόστος, ας το επιβαρυνθεί η ομοσπονδία».