Αλήθεια, θα θυμάται κανείς ότι ο Απόλλωνας δεν ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό; Ουδείς. Είναι γεγονός ότι οι «γαλάζιοι» κινδύνεψαν όχι απλά να μην νικήσουν, αλλά ακόμη και να γνωρίσουν την ήττα από την ομάδα της Λευκωσίας, ωστόσο αυτό που μένει και καταγράφεται, είναι η σπουδαία νίκη, ίσως η σπουδαιότερη και σημαντικότερη στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Λεμεσού, μέχρι την επόμενη!
Με την ΑΕΚ να στραβοπατάει στο Δασάκι, την Ανόρθωση και την Ομόνοια να μένουν στο «Χ», ο Απόλλων δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με την επικράτησή του επί του Ολυμπιακού, διεύρυνε την απόστασή του από τις προαναφερθείσες ομάδες, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου!
Αυτά ακριβώς τα παιχνίδια δίνουν πρωτάθλημα. Τα ματς που καταφέρνεις να τα παίρνεις, ακόμη κι όταν δεν είσαι καλός. Στο τέλος μετράει το +3 που προσθέτεις στο σακούλι κι όχι αν η απόδοσή σου δεν έφτασε σε ψηλά επίπεδα.
Όντως, ο Απόλλωνας έχει αρκετά πράγματα να βελτιώσει από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος του έκανε τη ζωή πολύ δύσκολη στο δεύτερο ημίχρονο. Του δίνεται όμως ο χρόνος για να παρουσιαστεί καλύτερος, έχοντας ήδη αποκτήσει μια καλή διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω από αυτόν στη βαθμολογία.
Οι προοπτικές των «γαλάζιων» ενόψει της συνέχειας είναι κάτι παραπάνω από ευοίωνες. Ποτέ τα τελευταία χρόνια ο Απόλλωνας δεν θεωρείτο σε τόσο μεγάλο βαθμό ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Διότι πλέον, με τα νέα βαθμολογικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, η ομάδα της Λεμεσού είναι πλέον το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ανδρέας Βεντούρης