Ο Κώστας Μαλέκος εξήγησε στην εκπομπή «Balla με τον Μάλε» το βασικό λόγο που θεωρεί πως ο Απόλλωνας έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
«Είπα από την αρχή ότι Απόλλων και ΑΕΚ έχουν τις ίδιες πιθανότητες, αν και γέρνω ακόμα περισσότερο προς τον Απόλλωνα. Τα τελευταία 3-4 χρόνια ήταν στο… τσακ να το κατακτήσει. Έχει τις εμπειρίες. Η ΑΕΚ έκανε τα τελευταία χρόνια μια κάμψη στο θέμα πρωταθλητισμού. Η πορεία της φέτος είναι εξαιρετική. Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στον Απόλλωνα για τον τίτλο. Μου βγάζει ότι είναι έτοιμη ομάδα για το πρωτάθλημα.
Η απόδοση δεν είναι ομάδας πρωταθλητισμού, να κάνει παιχνίδι με 70% κατοχή για παράδειγμα. Δεν είναι τυχαίο που τον νίκησε δύο φορές η ΑΕΚ. Μου βγάζει όμως αυτό ο Απόλλωνας λόγω της εμπειρίας του τα τελευταία χρόνια.
Η ΑΕΚ έκανε μια μεγάλη αλλαγή, της πάει το μοντέλο του Τσάβι Ρόκα. Δεν είναι τυχαία εκεί.
Λέγαμε για τον προπονητή ότι είναι νέος και είπα ότι αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να τους στηρίξουμε. Τους παίκτες ή τους ανθρώπους που είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο. Το δείχνει ο Καταλά, όπως το είδαμε με τον Τιμούρ, τον Λιάσο, ο Μπεργκ ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παίκτες που ασχολήθηκαν στη συνέχεια με το προπονητιλίκι, είναι κορυφαίοι».