Ενώ οι πλείστες ομάδες μετράνε τους απόντες από την έξαρση κορωνοϊού που έχει πλήξει τη χώρα και το ποδόσφαιρό μας, στην ΑΕΚ αρχίζουν ταυτόχρονα να μετράνε και επιστροφές. Ήδη έχει επανέλθει στις προπονήσεις ένας ποδοσφαιριστής που είχε βρεθεί θετικός τις προηγούμενες μέρες στη χώρα του και μέχρι την Πέμπτη θα επιστρέψουν ακόμη δύο! Ο ένας θα είναι ο Άμπραχαμ, ο οποίος βγαίνει από την καραντίνα, επιστρέφει από την Ισπανία και θα ενταχθεί στις προπονήσεις. Ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που είχε διαγνωστεί θετικός στις 29 Δεκεμβρίου, ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα.
Έχει προκύψει ένα μπέρδεμα στον κόσμο και καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: για να έχει ξανά δικαίωμα ένας ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί, θα πρέπει να περάσουν δέκα μέρες από την ημέρα που διεγνώσθη θετικός, ακόμη κι αν προηγουμένως βγει αρνητικός. Μπορεί μεν να επιστρέψει στις προπονήσεις, όχι όμως στους αγώνες αν δεν παρέλθει το διάστημα των δέκα ημερών.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούν να αγωνιστούν με τον Απόλλωνα οι δύο ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν θετικοί στις 30 Δεκεμβρίου, όπως φυσικά και οι άλλοι δύο που ανακοινώθηκαν χθες, 3 Ιανουαρίου.
Αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι προς το παρόν η 4άδα απουσιών για το ντέρμπι του Σαββάτου, αν και ουσιαστικά μιλάμε για 5άδα αφού δεν υπολογίζεται ούτε ο Νικόλας Εγγλέζου, ο οποίος ακόμη δεν έχει αποθεραπευτεί μετά τη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στους κοιλιακούς στην Αθήνα.

Ανδρέας Βεντούρης