Τις υπηρεσίες του Κάιλ Γουόκερ θα στερηθεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα, για τα τρία επόμενα παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League, με την αποβολή του στο ματς με την Λειψία στην Γερμανία, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, να τιμωρείται πιο αυστηρά από ό,τι άπαντες θα περίμεναν.

Ο Άγγλος μπακ δεν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση λόγω αποβολής του και η UEFA αποφάσισε να του στερήσει την συμμετοχή από την φάση των «16» του Champions League αλλά και από το πρώτο ματς των προημιτελικών, αν η Σίτι ξεπεράσει το εμπόδιο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε «διπλή» αναμέτρηση.

Προφανώς και η είδηση αυτή δεν ήχησε θετικά στο «στρατόπεδο» των «πολιτών», όμως αν αναζητήσει κάποιος τα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Σίτι δίχως τον Γουόκερ στην αποστολή της εκάστοτε αναμέτρησης, θα αντιληφθεί πως η απόφαση δεν είναι καταστροφική.

Συνολικά, η Μάντσεστερ Σίτι έχει ηττηθεί σε ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης χωρίς τον Γουόκερ, μόλις σε δύο περιπτώσεις. Αμφότερες έλαβαν χώρα, στον θεσμό του 2017-18, με το ίδιο σκορ (2-1) από την Σαχτάρ και την Βασιλεία.

Έκτοτε, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, οι «πολίτες» ανταπεξέρχονται σωστά στις αναμετρήσεις που δεν μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη και την ανασταλτική τους λειτουργία στον έμπειρο δεξιό οπισθοφύλακα.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο Γουόκερ έχει χάσει και αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Champions League, πέρυσι, στο «διπλό» της ομάδας του επί των Ερυθρολεύκων στο Γεώργιος Καραϊσκάκης!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League δίχως τον Κάιλ Γουόκερ, από το 2017 που έκανε το ντεμπούτο του και έπειτα:

·         Νάπολι – Μάντσεστερ Σίτι 2-4

·         Σαχτάρ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

·         Μάντσεστερ Σίτι – Βασιλεία 1-2

·         Μάντσεστερ Σίτι – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

·         Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ 1-1

·         Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μάντσεστερ Σίτι 1-4

·         Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

·         Πόρτο – Μάντσεστερ Σίτι 0-0