Η 19η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και ο κερδισμένος χωρίς καμιά αμφιβολία είναι ο Απόλλωνας ο οποίος μεγάλωσε τις αποστάσεις από Άρη, ΑΕΚ, Ανόρθωση και Ομόνοια και όσο πλησιάζουμε στο φινάλε της α’ φάσης ανοίγει την διαφορά και φέρνει το πρωτάθλημα στα δικά του μέτρα.
Χωρίς να εντυπωσιάζουν οι «γαλάζιοι» δημιούργησαν μια τεράστια δυναμική έναντι των αντιπάλων τους και μπαίνουν στην τελική ευθεία με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Απομένουν τέσσερα παιχνίδια σε δύο γήπεδα για τον Απόλλωνα. Δύο στο Μακάρειο με Δόξα και ΠΑΕΕΚ όπου θα είναι το απόλυτο φαβορί και δύο ντέρμπι με ΑΕΛ και Ανόρθωση στο Τσίρειο. Είναι ένα πρόγραμμα ικανό να χαρίσει αρκετούς βαθμούς ακόμα στην ομάδα και να να την βάλει στην β’ φάση με  την μεγαλύτερη δυνατή διαφορά από τους διώκτες της οποίοι έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα και θα παίξουν μεταξύ τους.
Συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος της α’ φάσης ο Απόλλωνας θα παίξει κατά σειρά με την Δόξα στο Μακάρειο, με την ΑΕΛ σαν γηπεδούχος στο Τσίρειο, με την ΠΑΕΕΚ ξανά στη Λευκωσία και τελευταία αγωνιστική στη Λεμεσό κόντρα στην Ανόρθωση.