Με γκολ του Ρόδρι στις καθυστερήσεις η Μάντσεστερ Σίτι έκανε πραγματική απόδραση από το «Έμιρεϊτς»! Η Άρσεναλ της είχε βάλει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή και παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα για περισσότερη από μισή ώρα, οι «πολίτες» ξέρουν ότι νίκησαν με πολύ μεγάλο μόχθο φτάνοντας στο τελικό 2-1 με ανατροπή.
Αν και ο Μικέλ Αρτέτα απουσίαζε, φαίνεται πως οι συνεργάτες του προσπάθησαν και φάνηκαν αντάξιοι και με το παραπάνω με την εικόνα που παρουσίασε η Άρσεναλ στον αγωνιστικό χώρο.
Με πολύ ώριμη εμφάνιση, με αποφασιστικότητα, με πίεση που ξεκινούσε από το επιθετικό τρίτο, με τον Μαρτινέλι πότε να βγαίνει γυρίζει για να γίνεται τριάδα στα χαφ με τους Πάρτεϊ και Τζάκα και πότε να σχηματίζει τριπλέτα με τους Όντεγκαρντ και Σάκα πίσω από τον Λακαζέτ, οι Λονδρέζοι ήταν πανέτοιμοι για τη μεγάλη «μάχη» με τη Σίτι.
Οι «πολίτες», αφού πρώτα είχαν δει τον Έντερσον στο 10′ να προλαβαίνει τη μπάλα την τελευταία στιγμή με το άπλωμα του ποδιού στον Όντεγκαρντ που λανθασμένα ζήτησε πέναλτι, απείλησαν πολύ σοβαρά με μια κεφαλιά του Ντίας που πέρασε λίγο άουτ. Η Άρσεναλ είχε φρεσκάδα και ένταση στο παιχνίδι της, μετέφερε με σβελτάδα τη μπάλα στο μισό γήπεδο της Σίτι, είχε τον κόσμο να της δίνει ώθηση και στο 31′ ήρθε το γκολ! Από σπριντ του Τίρνεϊ από αριστερά δίχως να τον σταματήσει κανείς, ο Σκωτσέζος βρήκε τον Σάκα στην περιοχή που με μονοκόματο αριστερό πλασέ πέρασε τη μπάλα ανάμεσα από τους Άκε και Λαπόρτ για το 1-0 και τους έξαλλους πανηγυρισμούς.
Ο Μαρτινέλι πήρε τη σκυτάλη στην δημιουργία τρομερά απειλητικών καταστάσεων για τα καρέ του Έντερσον και τόσο ένα εκπλητικό δεξί σουτ εκτός περιοχής όσο κι ένα έξυπνο πλασέ μπροστά από τον Κανσέλο που ολιγώρησε από πλάγια θέση, πέρασαν άουτ. Η Σίτι όπως το είχε κάνει και απέναντι στην Τότεναμ στο εκτός έδρας παιχνίδι, έτσι και σε αυτή την επίσκεψή της στο Βόρειο Λονδίνο απέτυχε να κάνει τελική εντός εστίας στο πρώτο μέρος.
Ωστόσο, το 53ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα καλά έκανε και φώναζε πως ανετράπη από τον Τζάκα με το τράβηγμα της φανέλας, ο VAR είπε στον Άτγουελ να το δει στο βίντεο και αυτός άλλαξε την απόφασή του δείχνοντας την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Μάχρεζ ευστόχησε για το 1-1 στο 57ο λεπτό. Ακολούθησε… χαμός!
Ο Λαπόρτ έκανε κάκιστη συνεννόηση με τον Έντερσον, τον «κρέμασε» με κεφαλιά και ο Άκε έτρεξε πρώτος για να διώξει τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Στην επαναφορά ο Μαρτινέλι σούταρε πολύ δυνατά στο δοκάρι και από το ελεύθερο του Έντερσον ο Γκάμπριελ γκρέμισε τον Ζεσούς στο χώρο του κέντρου με τον Άτγουελ να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τον στέλνει στ’ αποδυτήρια!
Η Σίτι άρχισε πλέον να παίζει με κατοχή μπάλας που έφτανε και ξεπερνούσε το 70%, όμως, η άμυνά της ήταν προβληματική γενικότερα και έτσι όταν οι «κανονιέρηδες» έτρεχαν προς την επίθεση δεν υπήρχε η παραμικρή σιγουριά στα μετόπισθεν της ομάδας του Πεπ και τον Έντερσον… Οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ δεν είχαν τρόπο να βρουν γκολ ανατροπής, η Άρσεναλ δεν είχε πλέον αντοχές να ψάξει την έκπληξη στις αντεπιθέσεις κι ενώ όλα έδειχναν ότι 1-1 θα έμενε μέχρι τέλους, ήρθε η ανατροπή!
Στις καθυστερήσεις, από γέμισμα που έγινε από δεξιά προς την περιοχή του Ράμσντεϊλ, ο Ρόδρι ευνοήθηκε από την κόντρα που έγινε και νίκησε τον πορτιέρε των Λονδρέζων για το τελικό 2-1 που διαμορφώθηκε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα.
Άρσεναλ ( Άλμπερτ Στουίβενμπεργκ): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Πάρτεϊ, Τζάκα, Σάκα (84′ Ελνένι), Έντεγκααρντ (63′ Χόλντινγκ), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (71′ Σμιθ Ρόου).
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Μαχρέζ, Ζεσούς (62′ Γκιντογκάν), Στέρλινγκ.