Τεράστια ανατροπή πέτυχε η Μπρέντφορντ απέναντι στην Άστον Βίλα επικρατώντας με 2-1 στην πρώτη τους αναμέτρηση για το νέο έτος. Οι «χωριάτες» ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 15ο λεπτό με τον Ντάνι Ινγκς να εκμεταλλεύεται την όμορφη ενέργεια του Μπουεντία και με ωραίο πλασέ να ανοίγει το σκορ. Οι «μέλισσες» κατάφεραν αν ισοφαρίσουν στο 43΄με τον Γουισά να πλασάρει ιδανικά τον Εμιλιάνο Μαρτίνες και να κάνει το 1-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Στίβεν Τζέραρντ ήταν αυτοί που ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, ωστόσο πλήρωσαν την αδυναμία τους στο σκοράρισμα. Στο 83ο λεπτό, ο Ράσμουσεν με διπλή προσπάθεια νίκησε τον γκολκίπερ της Βίλα και ολοκλήρωσε μία τεράστια ανατροπή που στέλνει τη Μπρέντφορντ στην 13η θέση, πάνω από την αποψινή αντίπαλό της.
ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Φερνάντεθ, Γιάνσον, Σόρενσεν, Πίνοκ, Ρούρσλεφ, Νόργκααρντ, Κανός (54’ Γκοντός), Γένσεν (61’ Μπαπτίστ), Ονιεκά, Τόνεϊ, Γουισά.
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνεθ, Χάουζ, Κονσά, Τάργκετ, ΜακΓκίν, Κας, Ντόουγκλας Λουίζ, Μπουενδιά, Ράμσεϊ (69’ Σανσόν), Τραορέ (80’ Τρεζεγκέ), Ινγκς

Την ίδια ώρα στο Έλαντ Ρόουντ, η Λιντς πήρε τη νίκη με 3-1 απέναντι στη Μπέρνλι και μαζί βαθιά ανάσα καθώς ανέβηκε στο +8 από την αντίπαλό της και τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοί στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Τζακ Χάρισον στο 39ο λεπτό μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες.
Οι «κλάρετς» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 55ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον νεοεισελθόντα Μάξουελ Κορνέτ ωστόσο τα «παγώνια» δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη. Στο 77ο λεπτό, ο Στιούαρτ Ντάλας με ένα καλοζυγισμένο πλασέ έξω από την περιοχή πέτυχε το 2-1 για τη Λιντς ενώ στο 90+2’ ο Ντάνιελ Τζέιμς σκόραρε με ωραία κεφαλιά, κάνοντας το 3-1 και σφραγίζοντας μία τεράστια νίκη για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα.
ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Έλινγκ, Γιορέντε, Κλιχ, Ντάλας, Φίρπο, Χάρισον (62’ Τζέιμς), Φόρσοου, Κλιχ, Ραφίνια, Ρόμπερτς (59’ Γκελχαρντ)
ΜΠΕΡΝΛΙ: Χένεσεϊ, Λόουτον, Μι, Τέιλορ, Ταρκόβσκι, ΜακΝίλ, Γουέστγουντ, Κορκ, Γκούντμουντσον (46’ Κορνέ), Λένον (79’ Ροντρίγκες), Γουντ (84’ Βίντρα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ