Ο καθηγητής διαιτησίας Γιαννάκης Κυπριανίδης, μιλώντας στον Super Sport fm 104.0 ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις από το παιχνίδι ΑΠΟΕΛΆρης οι οποίες ήταν αρκετές.
Η ανάλυση του:
«Φάνηκε ότι ήταν ανέτοιμος ο Κυριακός Χριστοδούλου για ένα τέτοιο ματς, προκάλεσε εκνευρισμό με τα σφυρίγματα του και δεν είχαν ηρεμία ούτε οι πάγκοι.
Στο 25’ μπήκε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ ο Μπαμπίκα. Μόλις τον προσέγγισε ο Λουντέμο και ήρθαν σε επαφή ο Μπαμπίκα παραδόθηκε και έπεσε. Δεν υπήρχε παράβαση.
Στο 26’ έγινε μια σοβαρή παράβαση από δύο ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Ήταν ο Βινίσιους και ο Σόουζα πάνω σε επιθετικό του Άρη και όμως παραδόξως δεν σφυρίχτηκε φάουλ. Φάνηκε καθαρά ότι και οι δύο έκαναν παράβαση.
Στο 35’ συζητήθηκε η φάση αν ήταν πρώτα σε θέση οφσάιντ ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ αλλά φάνηκε ότι ο Σίλντενφλεντ κάλυπτε τους πάντες. Στο πρώτο πλάνο δεν φάνηκε καλά και στην συνέχεια φάνηκε ξεκάθαρα. Δεν υπήρχε οφσάιντ. Στην απόκρουση του τερματοφύλακα πήρε ύψος η μπάλα. Ο Σόουζα περίμενε την μπάλα και ήρθε ο παίκτης του Άρη και έπιασε το κεφάλι. Όταν είδαμε τις επαναληπτικές προβολές από την μέση και πάνω δε φαινεται κάτι. Αν έγινε κάτι στο ξεκίνημα δεν ξέρουμε, δεν φαίνεται κάτι. Δεν βλέπω κάποια παράβαση εκτός και αν τον χτύπησε κάτω στα πόδια.
Στα 15 πρώτα δευτερόλεπτα του β’ ημιχρόνου είχαμε το πέσιμο του Νατέλ αλλά φαίνεται ότι ο Ρονκάλια έπαιξε μπάλα και δεν υπάρχει παράβαση.
Στο 48’ ο Κβιλιτάια ντρίμπλαρε 1-2 αμυντικούς στην περιοχή και μετά πέφτει. Ο τελευταίος παίκτης που τον μάρκαρε ήταν ο Ρονκάλια και φαίνεται ότι τον πατά. Αυτό το πάτημα προκάλεσε την πτώση. Μπορεί να είδε το VAR το πάτημα αλλά να έκρινε ότι θα μπορούσε να σταθεί ο παίκτης στα πόδια του. Υπάρχει το παραθυράκι που δίνει δικαίωμα να κρίνουν αν ήταν ικανή η παράβαση για να πέσει ο παίκτης. Για εμένα ήταν πέναλτι.
Στο 58’ ο Βινίσιους είχε διεκδίκηση της μπάλας με τον Μπαμπίκα. Μπερδεύτηκε ο παίκτης του Άρη και δεν υπάρχει παράβαση εκ μέρους των αμυντικών του ΑΠΟΕΛ.
Στο 69’ ο Κβιλιτάια και ο Μπρόρσον σε μια παράλληλη χαμηλή σέντρα έτρεξαν για να πάρουν την καλύτερη θέση και για μένα υπάρχουν δύο παραβάσεις. Ο ένας τραβά την φανέλα και ο άλλος δεν αφήνει τον αμυντικό να κλείνει προς την μπάλα. Και οι δύο ήταν ταυτόχρονα. Έκριναν  διαιτητής και VAR ότι και οι δυο παραβάσεις ήταν της ίδιας εμβέλειας και δεν τιμωρήθηκε κανένας.
Στην φάση της ισοφάρισης (90+5′) ο διαιτητής έδωσε φάουλ υπέρ του ΑΠΟΕΛ στον Σόουζα. Ο Σόουζα έδωσε την μπάλα σε συμπαίκτη και κινήθηκε δεξιότερα για να πάρει ξανά την μπάλα. Καθυστερημένα ήρθε παίκτης του Άρη και τον χτύπησε στο στήθος. Ο διαιτητής έκρινε ότι ήταν φάουλ και συμφωνώ μαζί του. Κινούμενος ο Σόουζα βρήκε το εμπόδιο του Ιωσηφίδη και ήρθε καθυστερημένα πάνω του.
Το γκολ ήρθε στο 95 και κάτι. Ο διαιτητής έδειξε έξι λεπτά. Πρέπει να παίξει ακόμα ενάμιση λεπτό. Προτίμησε στα 50 δευτερόλεπτα να το σφυρίξει. Οι χρόνοι πρέπει να τηρούνται».