Το πρώτο παιχνίδι στο 2022 (μιας κι αναβλήθηκε το ματς με τον Ολυμπιακό) προσφέρει στην ΑΕΚ μια πολύ μεγάλη ευκαιρία: να επανέλθει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ποιο άλλο κίνητρο μπορεί να ‘ναι μεγαλύτερο στο σημερινό (19:00) ντέρμπι με τον Απόλλωνα στην «Αρένα»;
Η ομάδα της Λάρνακας θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα που δέχθηκε στο τελευταίο παιχνίδι του 2021 από την Πάφος FC κι οπωσδήποτε να αποφύγει δεύτερο συνεχόμενο στραβοπάτημα μέσα στο σπίτι της.
Μια νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα της δώσει μονάχα ξανά πίσω την κορυφή, αλλά κι επιπρόσθετα οφέλη που πάντοτε προσφέρουν τα ντέρμπι, συν τη μεγάλη δυναμική ενόψει της συνέχειας.
Επιπλέον, εάν… ντουμπλάρει τις νίκες της επί του Απόλλωνα, θα αποκτήσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Είναι μεν μακριά το να σκεφτόμαστε τέτοια σενάρια, αλλά ποτέ μην πεις ποτέ…

Το πλάνο
Από τη στιγμή που δεν βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας, τότε δεν μπορεί να γίνει κι ασφαλής εκτίμηση για το πλάνο του Νταβίντ Καταλά και την ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που προκύπτουν ερωτηματικά για συγκεκριμένες θέσεις.
Είναι πολύ πιθανόν να κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στο τέρμα ο Κρίστιαν Λεάλ. Ο Κουβανός τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί μονάχα στο παιχνίδι κυπέλλου με την Αλκή.
Οι Τόμοβιτς και Μιλίτσεβιτς θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Για τα άκρα της άμυνας, ο Γκαρσία θα είναι στο αριστερό κι ένας εκ των Τάντι-Ροσάλες στο δεξί. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Λουΐς Γκουστάβο και Μάμας.
Για τα άκρα της επίθεσης, ο σίγουρος είναι ο Γκιούρτσο ενώ την άλλη θέση διεκδικούν οι Εσπινόσα και Ακοράν, χωρίς να αποκλείεται η λύση του Φαράζ. Δύσκολα θα σπάσει το δίδυμο Τρισκόφσκι-Νταρμπισάιαρ, με τον Ρόμο να είναι αουτσάιντερ για τη θέση του Άγγλου. Εκτός πλάνων είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που είναι θετικοί στον κορωνοϊό συν ο Νικόλας Εγγλέζου.
** Στο όριο καρτών από πλευράς ΑΕΚ βρίσκονται οι Μιλίτσεβιτς, Τάντι, Ακοράν και Τούμπας, οι οποίοι έχουν από δύο κίτρινες.

Ανδρέας Βεντούρης