Στους «8» του Copa Africa η Μπουρκίνα Φάσο του Στηβ Γιαγκό, που κέρδισε στα πέναλτι την Γκαμπόν του συμπαίκτη του στον Άρη, Μουσούντα, με 7-6. Έτσι, ο ένας… μένει στο Καμερούν και ο δεύτερος επιστρέφει για να ενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας του Λιάσου Λουκά.
Στο 14ο λεπτό ο Καμπορέ κέρδισε πέναλτι από τον Ομπίσα αλλά ο Τραορέ αστόχησε από την άσπρη βούλα αλλά στο 28’ ο άσος της Άστον Βιλα εξιλεώθηκε. Η Μπουρκίνα Φάσο έφυγε στην κόντρα, ο Κουαταρά έβγαλε μαγική κάθετη και ο Τραορέ πλάσαρε για το 1-0.
To ματς ήταν πολύ σκληρό στην επανάληψη και στο 67ο λεπτό η Γκαμπόν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ομπίσα με 2η κίτρινη κάρτα.
Κι όμως στο 90+1’ μετά από κόρνερ ο Γκουιρά πέτυχε αυτογκόλ για το 1-1. Το ματς πήγε στην παράταση όπου η Μπουρκίνα Φάσο είχε ακυρωθέν γκολ στο 100’ κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου η Μπουρκίνα Φάσο κέρδισε με 7-6.
ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κόφι, Γιαγκό, Καμπορέ, Ταπσόμπα, Νταγιό, Τουρέ (114’ Κεντραογκό), Γκουιρά, Σανγκαρέ (82’ Σιμπορέ), Μπαντέ (73’ Σανόγκο), Κουαταρά (89’ Α.Ταπσόμπα), Τραορέ (82’ Κονατέ).
ΓΚΑΜΠΟΝ: Αμονομέ, Μανγκά, Παλούν, Ομπιάνγκ (85’ Ενγκακουτού Γιαπεντέ), Ογιονό (50’ Μεγέ), Ομπίσα, Μουσούντα (46’ Αμεκά), Μιγιογκό Ποκό, Κανγκά, Αλεβινά (50’ Μπουανγκά), Μπουπεντζά