Αναμφίβολα η Ανόρθωση βρίσκεται σε ένα πολύ καλό διάστημα γι’ αυτήν, καταγράφοντας πέντε σερί νίκες στις επίσημές της υποχρεώσεις. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην «Κυρία» με την επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια στην ομάδα.
Για να βρούμε όμως κάτι ανάλογο, πήγαμε αρκετά πίσω και συγκεκριμένα στις αρχές του 2017. Εκείνη η πολύ άσχημη περίοδος για την Ανόρθωση, όπου και άρχισε με προπονητή τον Πούτσε και στην συνέχεια ανέλαβε ο Ρόνι Λέβι για να σώσει ότι… σώζεται!
Με τον Ισραηλινό στον πάγκο, η «Κυρία» μέτρησε εφτά σερί νίκες (οι δύο στο Κύπελλο) στην προσπάθειά της να μπει τότε στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος κάτι που δεν έχει πετύχει από τότε μέχρι και σήμερα και για να… ισοφαρίσει αυτή την επίδοση, θα πρέπει να περάσει από την «Αρένα».
Εδώ είναι που προκύπτει ωστόσο το αξιοσημείωτο. Πως και τότε, η έκτη σερί νίκη της Ανόρθωσης ήταν κόντρα στην ΑΕΚ μέσα στην «Αρένα». Για τον θεσμό του Κυπέλλου ήταν βέβαια το παιχνίδι, όμως αυτό δεν παύει να είναι μία σύμπτωση.

Θυμίζουμε τα αποτελέσματα τότε:

25/1/17 ΑΣΙΛ – Ανόρθωση 0-5 (Κύπελλο)
28/1/17 ΕρμήςΑνόρθωση 1-4
5/2/17 Ανόρθωση – Αναγέννηση 3-0
13/2/17 ΔόξαΑνόρθωση 0-2
19/2/17 Ανόρθωση – Εθνικός 4-2
22/2/17 ΑΕΚΑνόρθωση 1-3 (Κύπελλο)
26/2/17 Καρμιώτισσα – Ανόρθωση 1-4

Έχει μεν δύσκολο έργο η Ανόρθωση τη Δευτέρα, όμως θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη που θα έχει πολλαπλά οφέλη σε ολόκληρο το οικοδόμημα εν όψει της συνέχειας.

Κύπρος Εγγλέζος