Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Δημήτρης Χριστοφόρου. Αναφέρθηκε στην σημαντική νίκη του Κυπέλλου επί της Πάφος FC, στο ντέρμπι πρωταθλήματος που ακολουθεί με την ΑΕΚ, στα αγωνιστικά δεδομένα και στο θέμα της ενίσχυσης.
Για την σημαντική νίκη στο Κύπελλο επί της Πάφος
FC: «Ήταν ένα αποτέλεσμα από αυτά που τα αγοράζεις όταν σου τα προτείνουν αν σου τα προτείνουν και ήρθε και με τρόπο που άρεσε. Η ομάδα απέδειξε στο γήπεδο ότι ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να το εκμεταλλευτεί. Στο  α΄ ημίχρονο ήταν καλύτερη η Πάφος FC και δίκαια προηγήθηκε. Στην συνέχεια ανέβηκε η ομάδα και η παρουσία αρκετών ποδοσφαιριστών με χαροποίησε».
Ήταν μια νίκη που ήρθε με γκολ από στατικές φάσεις: «Είναι ένας τομέας του παιχνιδιού που υστερούσαμε. Δεν σκοράραμε πολύ από στατικές φάσεις και είναι σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο. Στα τελευταία παιχνίδια πήραμε δύο νίκες από τις φάσεις αυτές και με την ΑΕΛ με τον Αραγιούρι και με την Πάφος FC με Πόποβιτς και Λάζαρο. Προσθέτει στην επιθετική δυνατότητα της ομάδας μας. Ο πλουραλισμός μας στην επίθεση είναι ο κορυφαίος στην Κύπρο».
Η Ανόρθωση έδωσε μια συνέχεια από το πρωτάθλημα στο Κύπελλο: «Είναι διαφορετικό γιατί το Κύπελο είναι αυτοτελή επεισόδια ενώ το πρωτάθλημα σειρά διαρκείας. Νικήσαμε μια ομάδα που δεν ηττήθηκε από κανέναν μέχρι τώρα στο γήπεδο της. Η προηγούμενη ήττα της Πάφος FC είτε εντός είτε εκτός ήταν και πάλι από την ομάδα μας».
Οι τελευταίες νίκες δίνουν πλέον αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας: «Είναι ευκαιρία το παιχνίδι αυτό αφού είμαστε στην 4η θέση και παίζουμε με μια ομάδα που είναι μπροστά μας. Είναι ευκαιρία να κόψουμε δρόμο. Δεν είναι εύκολο, μιλάμε για ένα γήπεδο στο οποίο η ΑΕΚ χάνει πολύ δύσκολα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε σε καλή μέρα και να νικήσουμε μια ομάδα που φέτος δίνει διαπιστευτήρια πρωταθλητισμού».
Για τον κόσμο που βρέθηκε στο «Στέλιος Κυριακίδης»: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους τους Ανορθωσιατες που ήταν στο γήπεδο σε μια δύσκολη μέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών και σε μια καθόλου βολική ώρα. Θα εκδώσουμε ανακοίνωση και για το παιχνίδι της Δευτέρας».
Για τον Αραγιούρι: «Μίλησε και ο προπονητής μας. Ήταν μια αναφορά που έχει να κάνει και με την εμπειρία του ξέροντας που ερμηνεύεται η αντίδραση του κάθε ποδοσφαιριστή. Περιμένουμε την διάγνωση από το ιατρικό μας επιτελείο και θα ενημερώσουμε».
Τι γίνεται με Μιχάλη Ιωάννου και Ρισβάνη; «Για τον Μιχάλη τα δεδομένα είναι υπέρ του. Για τον Ρισβάνη πρέπει να περιμένουμε».
Για τα νέα αποκτήματα Νοβότνι και Βρεχόβετς: «Από την πρώτη μέρα προπονήθηκαν κανονικά και από πλευράς φυσικής κατάστασης ήταν σε θέση να βγάλουν δίτερμα και να είναι σε κοντινό επίπεδο με τους συμπαίκτες του. Είναι σημαντικό αυτό για μεταγραφές Ιανουαρίου. Ο προπονητής έδωσε χρόνο και στους δύο. Ο Νοβότνι ήταν βασικός στα τελευταίο δύο παιχνίδι και το πλησιάζει το γκολ. Αν το πετύχει στην «Αρένα» θα είναι καλό. Ο Βερχόβετς από το πρώτο παιχνίδι που είχε δικαίωμα συμμετοχής ήταν σε θέση να παίξει. Οι προσθήκες είναι με παιδιά που ήταν έτοιμα να βοηθήσουν».
Τι γίνεται με τα θέματα της ενίσχυσης; Άλλαξε κάτι; Πως προχωράτε; «Είχαμε παιχνίδι χθες και θα έχουμε συνέχεια. Η τεχνική ηγεσία με την διοίκηση είναι σε συνεχή επικοινωνία ώστε να είναι άμεσες κινήσεις. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι αλλά έχουμε ακόμα ένα δεκαήμερο και τα πράγματα αλλάζουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πάψαμε ποτέ να αξιολογούμε την αγορά ώστε αν ο προπονητής αποφασίσει ότι θέλει κάτι να έχουμε επιλογές για να προχωρήσουμε σε ενίσχυση».
Ο Ουάρντα θα είναι η μεγάλη απουσία με την ΑΕΚ: «Ναι δέχθηκε μια άδικη κίτρινη κάρτα με την ΑΕΛ σε μια φάση που έπρεπε ο αντίπαλος του να την αντικρύσει. Θα έπρεπε να λείχει από ένα παιχνίδι και η απόφαση είναι να λείψει σε αυτό με την ΑΕΚ».