Ακόμα κι αν ένας αντίπαλος αποφασίζει να την ζορίσει όσο το έκανε η Τσέλσι στο πρώτο μέρος, η Σίτι θα την βρει την άκρη. Και παίκτες με άστρο όπως ο Ντε Μπρόινε, θα δίνουν τη λύση. Όπως έγινε και στο ντέρμπι του Etihad με την αρμάδα του Πεπ να φτάνει στο τελικό 1-0 κόντρα στους «μπλε» και ν’ αποσπάται στο +13 από τους Λονδρέζους στην κορυφή!
Η Τσέλσι οχυρώθηκε στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι του Etihad και πέτυχε τον στόχο της. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα για την ομάδα του Τούχελ αν ο Λουκάκου στα πρώτα λεπτά είχε κάνει καλύτερη επιλογή από την πάσα προς τον Ζίγιεχ έχοντας αφήσει στο έδαφος τον Στόουνς, όμως, σε ό,τι αφορούσε στο αμυντικό πλάνο, οι «μπλε» είχαν πάρει άριστα.
Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είχαν καθόλου χώρους να κινηθούν και δεν έπιανε τίποτα. Ούτε οι κινήσεις των Στέρλινγκ και Μπερνάρντο από δεξιά ασκώντας πίεση στον Αλόνσο που πήρε κάρτα από νωρίς, ούτε από αριστερά οι συνεργασίες των Κανσέλο, Γκρίλις και κατά διαστήματα τα τρεξίματα του Ντε Μπρόινε.
Η πεντάδα της άμυνας των «μπλε» με την τετράδα των χαφ έκλειναν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κέπα που έκανε σωτήρια επέμβαση με το αριστερό πόδι στο τετ-α-τετ του Γκρίλις στο 39′. Η μοναδική κλασσική ευκαιρία του πρώτου μέρους ήρθε από λάθος του Κόβασιτς υπό την πίεση του Ντε Μπρόινε, με τον Γκρίλις ν’ αποτυγχάνει να πλασάρει σωστά απέναντι από τον Ισπανό γκολκίπερ των Λονδρέζων.
Ο Λουκάκου στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους κατάφερε να «τρυπώσει» στην άμυνα της Σίτι και να φύγει στην πλάτη των μετόπισθεν, όμως, η κλίση του σώματός του και ο στόχος προς δεξιά με το αριστερό πόδι, έκαναν τον Έντερσον να πέσει σωστά και να διώξει εντυπωσιακά. Οι κλασσικές ευκαιρίες έγιναν 1-1 για τις δύο ομάδες και οι δύο τερματοφύλακες είχαν αντιδράσει σωστά. Οι «μπλε» ιδανικά θα ήθελαν να έχουν πιο ψηλά τις γραμμές τους και να καταφέρουν να παίξουν με ταχύτητα προς την επίθεση αν τους δινόταν η ευκαιρία, όμως, πέρασαν διαστήματα κατά τα οποία οι «πολίτες» πίεζαν και πόνταραν στην ολιγωρία σκέψης και ενέργειας από τους «μπλε».
Κάπως έτσι στο 70′ ο Ντε Μπρόινε έβαλε τον Καντέ στην πλάτη, ο Γάλλος δεν τον πέτυχε με το τάκλιν και ο Βέλγος με το δεξί πόδι έκανε ένα πανέμορφο πλασέ για να νικήσει τον Κέπα και να γράψει το 1-0. Η Τσέλσι μπορεί να πέρασε στο ματς τους Μάουντ, Χάντσον – Οντόι και Βέρνερ, όμως, αυτοί δεν εμφανίστηκαν απειλητικοί για την εστία του Έντερσον και η Σίτι θριάμβευσε αποκτώντας την απόσταση των 13 βαθμών από τους Πρωταθλητές Ευρώπης στην κορυφή της βαθμολογίας.
Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (84′ Γκουντογκάν), Μπερνάρντο, Στέρλινγκ, Φόντεν (87′ Ζεσούς), Γκρίλις
Τσέλσι: Κέπα, Σαρ, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβασιτς, Αλόνσο (80′ Μάουντ), Ζίγιεχ (69′ Χάντσον – Οντόι), Πούλισικ (69′ Βέρνερ), Λουκάκου