Το -κατά πολλούς αβάσιμο- σήριαλ της αποχώρησης ή μη του Λιούις Χάμιλτον από τη Formula 1 μετά τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι καλά κρατεί, καθώς ο νέος πρόεδρος της FIA είπε πως «του έχω στείλει μηνύματα, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος να απαντήσει αυτή τη στιγμή».

Παρόλα αυτά, ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, που διαδέχθηκε στις 17 Δεκεμβρίου τον Ζαν Τοντ στην προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, δήλωσε αισιόδοξος πως ο Χάμιλτον θα καταλήξει εντέλει στην απόφαση να συνεχίσει στο σπορ το 2022. Θυμίζουμε ότι ο Άγγλος έχει συμβόλαιο με τη Mercedes για δύο ακόμη χρόνια, μέχρι το τέλος του 2023.

«Του έχω στείλει μηνύματα», είπε ο Σουλαγέμ για τον Άγγλο οδηγό «αλλά δεν είναι 100% έτοιμος να απαντήσει αυτή τη στιγμή. Δεν τον κατηγορούμε. Καταλαβαίνω τη θέση του, ως οδηγού, προφανώς, είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο», συνέχισε.

Την Κυριακή (2/1), η Mercedes άφησε με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια έμμεση ένδειξη ότι ο Χάμιλτον θα παραμείνει και τη νέα σεζόν, και ο Σουλαγέμ είναι αισιόδοξος για το ίδιο: «Δεν νομίζω [ότι θα αποχωρήσει], αυτά είναι φήμες, δεν έχει δηλώσει ο ίδιος κάτι τέτοιο και έχω την πεποίθηση ότι δεν συμβαίνει. Ο Λιούις είναι ένα σημαντικό μέλος της F1».

Ο Μπεν Σουλαγέμ δήλωσε επίσης ότι θα διεξαχθεί διεξοδική ανάλυση για τα ακριβή τεκταινόμενα στο GP του Abu Dhabi και θα μελετήσει και ο ίδιος προσεκτικά τον φάκελο. «Το πρώτο μου μέλημα είναι να δω όλο το φάκελο του Άμπου Ντάμπι. Δεν μπορώ να κρίνω κανέναν (σ.σ.: σχετικά με την απουσία του Χάμιλτον από την απονομή των πρωταθημάτων της FIA) πριν μάθω τα ακριβή δεδομένα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι άνθρωποι και υπάρχει στρες και πίεση».

Ο γεννημένος στο Κατάρ νέος πρόεδρος της FIA κατέληξε: «Προσωπικά, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι το παρελθόν. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτούμε, εμείς είμαστε που ενσωματώνουμε το μέλλον».