Μία πολύ δύσκολη ημέρα ήταν η Τετάρτη (15/12) για τον Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος αναγκάστηκε να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.
Ο Αργεντινός βγήκε στο Καμπ Νου, συνοδευόμενος από τους Τζουάν Λαπόρτα, αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του και προτού προλάβει να μιλήσει ξέσπασε σε κλάματα.
«Οι γιατροί μού είπαν ότι το καλύτερο ήταν να σταματήσω να παίζω. Πήρα την απόφαση πριν από 10 ημέρες. Έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να δω αν υπήρχε ελπίδα, αλλά δεν υπήρχαν πολλές. Είμαι πολύ περήφανος για την καριέρα μου. Πάντα ονειρευόμουν ότι θα έπαιζα ποδόσφαιρο από όταν ήμουν 5 χρονών και όνειρό μου ήταν να παίξω στην πρώτη κατηγορία, δεν σκέφτηκα ποτέ να φτάσω στην Ευρώπη.
Χάρη στην Independiente, που εκπαιδεύτηκα εκεί, στην Ατλέτικο που πόνταρε σε εμένα στα 18 μου, στους ανθρώπους της Σίτι, που ξέρουν πώς νιώθω γι’ αυτούς, άφησα τα καλύτερα εκεί, ενώ και οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα μού φέρθηκαν πολύ καλά. Ο Τζοάν που επικοινώνησε μαζί μου. ερχόταν σε έναν από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο και μου φέρθηκαν πολύ καλά. Και στην ομάδα της Αργεντινής, που είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο.
Επίσης είμαι ευγνώμον προς την εθνική Αργεντινής και προς όλους εσάς που ήρθατε να με δείτε. Και φυσικά είμαι ευγνώμον προς την οικογένειά μου. Είμαι χαρούμενος που είχα αυτούς τους συμπαίκτες. Θα ήθελα πολύ να τους βοηθήσω να πάρουν νίκες εδώ στη Μπαρτσελόνα… Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν να βελτιωθώ όλα αυτά τα χρόνια. Αποχωρώ περήφανος, με το κεφάλι ψηλά. Ξέρω πως όλοι θέλουν το καλό μου και με αγαπούν.
Πάντα θα κρατήσω τα καλά από όλες τις ομάδες στις οποίες βρέθηκα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους».