Η κατρακύλα καλά κρατεί για την Κύπρο στην βαθμολογία της UEFA. Η πτώση μας στην 20η θέση αποδεικνύει του λόγου το αληθές χωρίς να αποκλείεται και η περεταίρω πρώτη χωρίς να είναι εύκολο όμως για τις χώρες που μας ακολουθούν.
Μαθηματικά ελπίζουν αλλά πρέπει οι ομάδες τους να πραγματοποιήσουν εκπλήξεις στα πλέι οφ των «16» του Conference League αλλά οι εκπλήξεις αυτές να συνεχιστούν και πάρα πέρα.
Συγκεκριμένα ακριβώς πίσω μας είναι η Νορβηγία η οποία έχει ομάδα που συνεχίζει ακόμα στην Ευρώπη και είναι η Μπόντο Γκλιμντ. Η Νορβηγία για να προλάβει την Κύπρο στην βαθμολογία θα χρειαστεί να καλύψει διαφορά1.375 βαθμών, δηλαδή η Μπόντο Γκλιμντ να κάνει ακόμα τρεις νίκες ή δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.
Στην 2η θέση είναι το Ισραήλ, έχοντας την Μακάμπι Τελ Αβίβ να συνεχίζει επίσης στα πλέι οφ του Conference League. Οι… γείτονες θ πρέπει να καλύψουν διαφορά 2.250 βαθμών για να μας προλάβουν, κάτι που σημαίνει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.
Αν δεν κάνουν οι δύο ομάδες το μεγάλο μπαμ και φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά και πιο πέρα στο Conference League και μάλιστα με νίκες τότε θα… γλιτώσουμε και θα μείνουμε στην 20η θέση.

Χρίστος Χρίστου