Σύμφωνα με το «BBC», όλα τα υπόλοιπα Top-5 πρωταθλήματα πλην της Premier League μετρούν ποσοστά υψηλότερα του 90% στους πλήρως εμβολιασμένους παίκτες, την ώρα που το χάσμα στο Νησί είναι τεράστιο.
Η Premier League είχε ξεμπερδέψει για αρκετούς μήνες από τον κορωνοϊό,, αλλά πλέον βρίσκεται στο ίδιο έργο θεατής.
Μία-μία οι ομάδες της ανακοινώνουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, η διοργανώτρια αρχή αντιμετωπίζει την κρίση των τελευταίων ημερών μεμονωμένα με μαζικές αναβολές αγώνων και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο προσωρινής διακοπής, αίτημα που έχουν ήδη καταθέσει αρκετά από τα 20 κλαμπ. Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα πρωταθλήματα συνεχίζουν όπως άρχισαν τη χρονιά, με ελάχιστες περιπτώσεις θετικών ποδοσφαιριστών στον ιό και μόνο στη Γερμανία έχει μειωθεί το μάξιμουμ της προσέλευσης στις 15.000. Κοντράστ που συμφωνεί πλήρως με το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών στο θέμα των ανεμβολίαστων παικτών.
Μετά την αποκάλυψη των «Times» για ποσοστό μόλις 68% των εμβολιασμένων στην PL αλλά και την ανακοίνωση της Serie A για αντίστοιχο ποσοστό 98% (!), το «BBC» συγκέντρωσε τους δείκτες και για τις υπόλοιπες λίγκες του Top-5. Και οι αριθμοί κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με το Campionato.
Συγκεκριμένα, στη Ligue 1 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου το 95% των ποδοσφαιριστών, στη Bundesliga το 94%, ενώ και η La Liga έχει αγγίξει το «φράγμα» του 90%, επιβεβαιώνοντας έτσι τη σύνδεση που παρουσιάζει το χαμηλό ποσοστό του εμβολιασμού με τα αυξημένα κρούσματα στο αγγλικό ποδόσφαιρο.