Λίγες ώρες μετά την ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο που σήμανε και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League για την Μπαρτσελόνα, τόσο ο Τζουάν Λαπόρτα όσο και ο Τσάβι προανήγγειλαν αλλαγές στο ρόστερ των μπλαουγκράνα στο πλαίσιο της σταδιακής ανανέωσης που οραματίζονται για το σύλλογο.
Είναι πάντως πολύ πιθανό η “νέα Μπαρτσελόνα”, αυτή της σεζόν 2022-23, να έχει μία σημαντική απώλεια και αυτή να έχει να κάνει με τον Ζεράρ Πικέ. Ο έμπειρος στόπερ δεσμεύεται μεν με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο σύμφωνα με το καταλανικό μέσο “El Nacional” ο ίδιος έχει πάρει την απόφαση για να κρεμάσει νωρίτερα τα παπούτσια του, έχοντας μάλιστα διαμηνύσει τις προθέσεις του τόσο στον πρόεδρο όσο και στον προπονητή της Μπαρτσελόνα.
Η αιτία έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν θέλει να αισθάνεται βάρος στην ομάδα που υπηρετεί εδώ και 13 χρόνια και να έχει ρόλο αναπληρωματικού, με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα να αναφέρει πάντως ότι ο Τσάβι είναι εκείνος που ενδεχομένως να μπορέσει να μεταπείσει τον Πικέ για να συνεχίσει και τη νέα σεζόν να αγωνίζεται στο Καμπ Νόου.