Δρόμοι πλημμυρισμένοι και άνθρωποι σε απόγνωση… Αυτή ήταν η εικόνα που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που παρατηρούνταν όλη τη μέρα, σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Οι ασταμάτητες και ισχυρές βροχοπτώσεις, που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα, κυρίως στην πρωτεύουσα, αφού κεντρικοί δρόμοι, σε καίρια σημεία της Λευκωσίας είχαν πλημμυρίσει. Μόνο για την επαρχία Λευκωσίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 144 κλήσεις, για παροχή βοήθειας. Συνολικά, η Πυροσβεστική είχε ανταποκριθεί σε πάνω από 155 κλήσεις.

Ανάμεσα στα περιστατικά που κλήθηκε η Πυροσβεστική να αντιμετωπίσει βρίσκονταν και κλήσεις για απεγκλωβισμό οδηγών, που είτε είχαν πιαστεί εξ απροόπτου, είτε είχαν εισέλθει σε δρόμους που είχαν πλημυρίσει και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, στην κρατική τηλεόραση, μία κλήση αφορούσε ένα οδηγό στη Λευκωσία, ο οποίος προσπάθησε να διασχίσει ποταμό, ωστόσο λόγω των ορμητικών νερών, το όχημά του παρασύρθηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να διασωθεί.
Η κακοκαιρία συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τους κεραυνούς και τις αστραπές να κάνουν τη νύχτα μέρα, ενώ στις κορυφές του Τροόδους παρατηρείτο έντονη χιονόπτωση.