Η Λιντς πάλεψε μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Έλαντ Ρόουντ όμως γνώρισε ακόμη μία ήττα, αυτή τη φορά με 4-1 από την Άρσεναλ που μοιάζει ανανεωμένη την τελευταία περίοδο.
Αυτή ήταν η 8η ήττα των «παγωνιών» στην Πρέμιερ Λιγκ στις πρώτες 18 στροφές του πρωταθλήματος, με τους παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα να μετρούν 3 νίκες και 7 ισοπαλίες στα υπόλοιπα παιχνίδια, φτάνοντας στους 16 βαθμούς.
Η συγκομιδή αυτή αποτελεί τη χαμηλότερη στην ιστορία της Λιντς στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς μόνο τη σεζόν 2006-2007 είχε μαζέψει μόλις 16 πόντους σε 18 αγωνιστικές.
Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν, τα «παγώνια» αγωνίζονταν στη Τσάμπιονσιπ και γνώρισαν τον υποβιβασμό στη League One καθώς της αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί αφότου μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης.
Φέτος, το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα αλλά οι τραυματισμοί που ταλαιπωρούν την ομάδα, ωστόσο ο «Ελ Λόκο» μοιάζει αποφασισμένος να αφήσει όλα τα προβλήματα της ομάδας στην άκρη και να κοιτάξει στα μάτια τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ στη Boxing Day.