Εκπληκτικός ήταν ο Αλεξάντερ Λακαζέτ στην 17η αγωνιστική της Premier League απέναντι στην Γουέστ Χαμ, με τον αρχηγό της Άρσεναλ να ολοκληρώνει το ενενηντάλεπτο με μία ασίστ, αμέτρητες κερδισμένες μονομαχίες και το… συνηθισμένο κερδισμένο πέναλτι που ποτέ δεν καταλήγει στα δίχτυα.
Την  καλύτερή του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε στο «Έμιρεϊτς», για την 17η αγωνιστική της Premier League, ο Αλεξάντερ Λακαζέτ, με τον Γάλλο επιθετικό να μην… σκοράρει απέναντι στην Γουέστ Χαμ, αλλά να ολοκληρώνει για πρώτη φορά ενενηντάλεπτο στο πρωτάθλημα με εντυπωσιακούς αριθμούς.
Μοίρασε την ασίστ για το γκολ του 48ου λεπτού του Γκάμπριελ Μαρτινέλι, κέρδισε αναρίθμητες προσωπικές μονομαχίες και εν τέλει… αποτέλεσε τον αρχηγό της Άρσεναλ για δεύτερο συνεχόμενο ματς, αντικαθιστώντας τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, πράγμα που επιβεβαίωσε μετέπειτα και ο Μικέλ Αρτέτα.
Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης δεν περιορίζεται σε αυτό, αλλά έχει να κάνει και με τον τρόπο… παιχνιδιού του Γάλλου επιθετικού. Τι εννοούμε με αυτό; Ο Λακαζέτ κέρδισε πέναλτι από τον Τσουφάλ και την καθοριστική αποβολή του δεξιού οπισθοφύλακα των «σφυριών». Ήταν το 3ο πέναλτι που παίρνει η Άρσεναλ στην σεζόν, όλα τα έχει κερδίσει ο ίδιος ποδοσφαιριστής.
Η σύμπτωση όμως δεν σταματά εκεί, καθώς και οι τρεις εκτελέσεις των Λονδρέζων, δεν έχουν καταλήξει στα δίχτυα.  Δύο έχει χάσει ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, απέναντι στην Άστον Βίλα και την Γουότφορντ και ένα ο Αλεξάντερ Λακαζέτ, στην χθεσινή αναμέτρηση (16/12), προκειμένου να «κλειδώσει» από νωρίς τη νίκη.
Για την ιστορία, να πούμε απλώς πως οι δύο από τους τρεις γκολκίπερ που έχουν ανταπεξέλθει σωστά από τα έντεκα βήματα, ήταν πρώην τερματοφύλακες της Άρσεναλ. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες και ο Λούκας Φαμπιάνσκι, μάλλον ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις προπονήσεις…