Με γκολάρα του Καρίμ Μπενζεμά, δύο ασίστ του Βινίσιους Ζούνιορ και εφτά (!) αποκρούσεις του Τιμπό Κουρτουά, η Ρεάλ γονάτισε την Ατλέτικο στο «Clasico» της Μαδρίτης (2-0) και την άφησε 13 βαθμούς πίσω, στην επέλασή της προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην Ισπανία.
Το 1966 ο Μανόλο Σαντάνα, ο πρώτος θρυλικός Ισπανός τενίστας, κατέκτησε το μεγαλύτερο τουρνουά του κόσμου, το Γουίμπλεντον, φορώντας το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης στο στήθος. Ήθελε έτσι να τιμήσει την αγάπη του για την Βασίλισσα η οποία, λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, σε ηλικία 83 ετών, δεν τον ξέχασε και φρόντισε να τιμήσει ανάλογα τη μνήμη του.
Αρχικά, στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής, πριν από το ντέρμπι με την Ατλέτικο. Και, στη συνέχεια, η Ρεάλ γονάτισε την άσπονδη συμπολίτισσά της (2-0), έφτασε τις εφτά διαδοχικές νίκες στη La Liga και άφησε 13 βαθμούς πίσω τους Ροχιμπλάνκος, στην επέλαση προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
Η Ατλέτικο πίεσε αποτελεσματικά στην μεσαία γραμμή, το πάλεψε, δεν έπαιξε το σύνηθες… ταμπούρι α λα Ντιέγκο Σιμεόνε, αλλά όποτε έφτανε με αξιώσεις κοντά στην εστία του Τιμπό Κουρτουά, ο Βέλγος φρόντισε να ορθώνει «στοπ». Το έκανε σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αντουάν Γκριεζμάν προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και σε δύο τετ – α – τετ των Ματέους Κούνια και Ζοάο Φέλιξ, στις αρχές του δευτέρου.
Ο Γιάν Όμπλακ, επίσης ένας εκ των κορυφαίων γκολκίπερ στον κόσμο, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στις (λίγες, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές) επιθέσεις της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος ρίσκαρε με την συμμετοχή του ανέτοιμου Καρίμ Μπενζεμά και δικαιώθηκε πανηγυρικά.
Ο Γάλλος επιθετικός δεν είχε συνέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του, έσφιξε τα δόντια και, στο 45λεπτο που άντεξε να παίξει, πρόλαβε να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ με εναέριο βολέ (έφτασε αισίως τα 18 σε όλες τις διοργανώσεις), ολοκληρώνοντας εξαιρετικά μια πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια και την ασίστ (ποιου άλλου;) του Βινίσιους Ζούνιορ (16’).
Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του (μέχρι την… επόμενη, δηλαδή), είχε μια πολύ καλή ευκαιρία που έβγαλε ο Όμπλακ, αλλά έδωσε και δεύτερη ασίστ (έφτασε τις εννέα φέτος), αυτή την φορά στον Μάρκο Ασένσιο (57’), την ώρα που η Ατλέτικο είχε χάσει ευκαιρίες και πίστευε στην ισοφάριση.
Έγινε, μάλιστα, ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ που δίνει δύο ασίστ σε μαδριλένικο ντέρμπι μετά από… κάποιον κύριο ονόματι Ζινεντίν Ζιντάν, στις 15 Ιουνίου του 2003!
Η Ρεάλ, με τον ακούραστο Λούκα Μόντριτς να επιβεβαιώνει ότι η ηλικία δεν είναι τίποτε άλλο από ένας αριθμός, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, ο Τομά Λεμάρ, ο Ζοάο Φέλιξ και ο Λουίς Σουάρες είδαν τον Κουρτουά να τους λέει «όχι» τέσσερις φορές για να βάλουν την Ατλέτικο ξανά στο ματς και, κάπως έτσι, η Βασίλισσα έβαλε ένα ακόμα τεράστιο λιθαράκι για την κατάκτηση του 35ου εγχώριου στέμματος.
Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (81’ Νάτσο), Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ασένσιο (85’ Βαλβέρδε), Μπενζεμά (46’ λ. τρ. Γιόβιτς), Βινίσιους Ζούνιορ (86’ Ροντρίγκο).
Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Γιορέντε, Φελίπε, Κοντογκμπιά, Ερμόσο, Κορέα (60’ Σουάρες), Κόκε, Ντε Πάουλ (69’ Ερέρα), Καρασκό (46’ Λεμάρ), Κούνια (60’ Ρενάν Λόντι), Γκριεζμάν (46’ Ζοάο Φέλιξ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ