Μιλώντας στον Super Sport FM 104.0, ο αναλυτής διαιτησίας Γιαννάκης Κυπριανίδης σχολίασε τις επίμαχες φάσεις των αγώνων της 14ης αγωνιστικής.

ΑΠΟΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝ: «Η πρώτη φάση ήταν στο 11’ όταν ο Καρώ κράτησε αντίπαλο με τα χέρια, ο διαιτητής δεν έδωσε κίτρινη. Σε μια άλλη φάση, ο Σόουζα πέφτοντας κάτω χτύπησε τον αντίπαλο παίκτη, ύψωσε το πόδι και τον ανέτρεψε, ήταν περίπτωση για κίτρινη κάρτα. Ήταν φάουλ, κακώς έδωσε κόρνερ.
Στο 54’ ο Ίλιεφ κάνει διείσδυση στην περιοχή και δίπλα του είναι ο Βινίσιους. Έβαλε τα πόδια, απέκρουσε ο Βινίσιους, δεν βλέπω παράβαση. Δεν υπήρχε πέναλτι. Στο 55’ ο Φιλιώτης δέχθηκε την πρώτη κίτρινη για φάουλ στον Σαμπάλα. Ήταν δυνατό φάουλ, όμως ο Σαμπάλα δεν έπρεπε να αντιδράσει με τον τρόπο που έκανε, έκανε κίνηση προς τον Φιλιώτη, αποπειράθηκε να τον λακτίσει. Απόπειρα λακτίσματος ή λάκτισμα, είναι κόκκινη. Αυτό λέει ο κανονισμός.
Πάμε ξανά στον Σόουζα. Από το 50’ ως το 60’ υπήρξαν δυνατά φάουλ. Ο Σόουζα κάνει φάουλ σε αντίπαλο, διαμαρτύρεται, χτυπά τα χέρια του στο έδαφος, πηγαίνει στον διαιτητή face to face και του μιλά σε έντονο ύφος, ο διαιτητής κακώς δεν του έδειξε κίτρινη κάρτα. Ο Σόουζα γενικώς θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός.
Στο γκολ του ΑΠΟΕΛ, φαίνεται ότι υπήρχαν δύο αμυντικοί να καλύπτουν τον Καρώ και σωστά μέτρησε. Όσον αφορά τη δεύτερη κίτρινη του Φιλιώτη: εκεί που βάζει το δεξί του πόδι, δεν βρίσκει την μπάλα. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ, δεν είχε περιθώρια να αλλάξει τον ρυθμό του. Η μπάλα χτύπησε μόνη της στο αριστερό πόδι του Φιλιώτη. Ήταν περίπτωση υποσχόμενης επιθετικής ενέργειας, σωστά τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα».