Από τη μία ο ουραγός, από την άλλη η ομάδα που επιζητεί να επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αυτά ακριβώς είναι τα δεδομένα στη σημερινή αναμέτρηση στο Δασάκι μεταξύ του Εθνικού και του Απόλλωνα, με την οποία θα ολοκληρωθεί η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Η ομάδα της Άχνας προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού και θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες της, με το νέο της προπονητή, Νταβίντ Μπαντία, να βρίσκεται στην εξέδρα αφού στον πάγκο απόψε θα είναι ο Μπόγιαν Μαρκόσκι.
Ο Απόλλων προέρχεται απ’ την πλευρά του από την ισοπαλία με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και θέλει αφενός να επανέλθει στις επιτυχίες, αφετέρου στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Πέντε ποδοσφαιριστές δεν υπολογίζονται στην ομάδα της Άχνας κι ο λόγος για τους Πηλέα, Μπογκατίνοφ, Ζάκπα, Άδωνη και Μωϋσέως.
Πιθανή 11άδα: Χριστοδούλου, Κ. Ηλία, Ιωάννου, Χολ, Ταράσοφς, Περατικός, Κουντόμπιακ, Ντόλεζαλ, Ασούμπρε, Φλοριάν, Μ. Ηλία. Θέση διεκδικούν οι Γκόρουπετς, Καρασάουσκς και Περατικός.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Εκτός πλάνων του Τσόρνιγκερ είναι οι τραυματίες Δημητρίου, Μαλεκκίδης, Χάμπος, Πίττας και Μαυρίας, καθώς και οι τιμωρημένοι Κατελάρης και Ρομπέρζ.
Πιθανή 11άδα: Α.Γιοβάνοβιτς, Ουέλινγκτον, Β.Γιοβάνοβιτς, Χαμάς, Φιλιώτης, Τζουμ ή Σπόλιαριτς, Κολ, Ζράντι, Αλμπάνης, Στορ, Νταμπό.

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Τρεις ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα είναι στο όριο καρτών κι ο λόγος για τους Χαμάς, Ζράντι και Κολ (2). Στον Εθνικό είναι οι διπλάσιοι και πρόκειται για τους Μπογκατίνοφ, Πηλέας, Ασούμπρε, Φλοριάν, Ταράσοφς, Χολ (2).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Ανδρέας Βεντούρης