Χωρίζοντας τα δεδομένα στο ΑΠΟΕΛ σε δύο σκέλη: το πρώτο αφορά το καθαρά βαθμολογικό. Η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό ασφαλώς δεν μπορεί να ικανοποιήσει κανέναν. Όταν οι αγωνιστικές περνάνε χωρίς να καλύπτεις διαφορές, σημαίνει ότι σ’ αυτό το κομμάτι, παραμένεις τουλάχιστον στάσιμος.
Το δεύτερο σκέλος αφορά την αγωνιστική του εικόνα. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα της Λευκωσίας ήταν αρκετά ελκυστική κόντρα στους «μαυροπράσινους». Ήταν το πρώτο ματς στο οποίο έδειξε πραγματικά την βελτίωσή της σε μεγαλύτερο βαθμό –στα προηγούμενα ήταν απλά μικρά βήματα, σε συγκεκριμένα κομμάτια αλλά όχι σε όλα.
Δεν βοήθησαν ασφαλώς τα μαζεμένα προβλήματα, όχι μονάχα στους αγώνες, αλλά επηρέασαν προφανώς στο να δοθεί η δυνατότητα στον Σωφρόνη Αυγουστή να δουλέψει όπως θα ήθελε στις προπονήσεις και στο να δουλέψει συνολικά την ομάδα.
Μπορεί να… πατήσει πάνω στην εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, φτάνει να αποδειχθεί ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ακριβώς ρυθμό και να επιβεβαιώσει στα επόμενα παιχνίδια ότι μέσω της αγωνιστικής του βελτίωσης, θα μπορέσει να πάρει και βαθμούς. Διότι στην ουσία, αυτό είναι το ζητούμενο. Σε αντίθετη περίπτωση, ουδείς θα θυμάται τις εμφανίσεις.
Η κατάκτηση βαθμών θα επιφέρει, ταυτοχρόνως, και την ηρεμία στον Αρχάγγελο. Η μη ικανοποιητική συγκομιδή δημιουργεί εκνευρισμό στις τάξεις των ποδοσφαιριστών κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στον αγωνιστικό χώρο.
Το ντέρμπι με τον Απόλλωνα του δίνει την «προσφορά» να πάρει όλα τα παραπάνω που υπογραμμίσαμε: βαθμούς και ηρεμία.

Ανδρέας Βεντούρης