Πρώτη στη βαθμολογία φέτος, πρώτη και σε όλο το 2021 η Ιντερ, η οποία είχε μια σειρά από ιστορικές επιδόσεις μέσα στο έτος.
Πρωταθλήτρια χειμώνα και άλλα τέτοια ωραία που λέμε εδώ στην Ελλάδα. Οι «νερατζούρι» παρότι έχασαν Κόντε, Λουκάκου, Χακίμι, δείχνουν ακόμα καλύτεροι από πέρυσι και με τον Σιμόνε Ιντσάγκι στο τιμόνι κάνουν γιορτές στο +4 από τη 2η της βαθμολογίας, Μίλαν. Πέρα όμως από τη σεζόν που διανύουμε, η Ιντερ έχει κάνει ένα αδιανόητο έτος 2021 σπάζοντας διάφορα ρεκόρ. Ακολουθούν οι αριθμοί των πρωταθλητών.
Γκολ
Πέρα από τους βαθμούς, που τη βάζουν στο Νο1, για την Ιντερ είναι πολύ σημαντικά και τα γκολ. Οι Nerazzurri έχουν πετύχε 49 μόνο στο πρώτο μισό της σεζόν (η Μίλαν έχει 40), επίδοση που τα τελευταία 60 χρόνια στην Ιταλία έχει κάνει μόνο μία ομάδα. Η Αταλάντα του 2019-20. Η Ιντερ έχει επίσης επιχειρήσει τα περισσότερα σουτ, 330, με τη Ρόμα να είναι δεύτερη στη λίστα με 308. Επίσης οι ασίστ της είναι 32, τρεις δηλαδή περισσότερες από την Λάτσιο του Σάρι, ενώ πρωτιά έχει και στις σέντρες με 145 (Φιορεντίνα 139), όπως και στα γκολ από σέντρες με 12 (Τζένοα 8).
Ευρωπαϊκό επίπεδο
Η Ιντερ μπορεί πλέον να κοιτάζει με περηφάνια τον εαυτό της στον καθρέφτη που λέγεται Ευρώπη. Και όχι μόνο επειδή για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια πέρασε στη φάση των νοκ-άουτ του Champions League, αλλά επειδή τα όσα έχει κάνει στο πρωτάθλημα συγκρίνονται με των μεγάλων ομάδων στα άλλα top πρωταθλήματα. Οι παίκτες του Ιντσάγκι έχουν συγκεντρώσει 49 βαθμούς, όσους δηλαδή έχει η Ρεάλ Μαδρίτης στην La Liga και η Παρί Σεν Ζερμέν στην Ligue1. Στην Αγγλία, η πρωτοπόρος, Σίτι, έχει 44 και στην Γερμανία, έπειτα από 17 ματς, η Μπάγερν είναι στους 43. Περισσότερα γκολ στην Ευρώπη από την Ιντερ, έχουν μόνο οι Μπάγερν (56) και η Λίβερπουλ (50).
Από τον Κόντε, στον Ιντσάγκι
Αν δούμε ολόκληρο το 2021, η Ιντερ έχει πάρει 104 βαθμούς από 43 ματς, έχει δηλαδή 3 περισσότερους από την καλύτερη Γιουβέντους που παρουσίασε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που είχε όμως δώσει 38 αγώνες. Για να συναντήσει κανείς κάτι ανάλογο πρέπει να πάει το 1950 όταν η Μίλαν έχει πετύχει 120 γκολ, σπάζοντας τότε τα ρεκόρ της Grande Torino από τα χρόνια 1947 -1949. Τον χρόνο που σε μερικές μέρες ολοκληρώνεται η ομάδα των Κόντε – Ιντσάγκι πήρε 32 νίκες, μία λιγότερη από εκείνη του Αλέγκρι το 2016. Από αυτές, οι 19 νίκες ήταν διαδοχικές και είχαν επιτευχθεί στο Meazza. Ετσι, η Ιντερ, απέχει μία από το απόλυτο σερί εντός έδρας νικών που κατέχουν η Γιούβε μαζί με την Τορίνο (20).