Δεν έχει άδικο ο Νταβίντ Καταλά. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο αποψινό ντέρμπι στο ΓΣΠ (18:00), δεν κρίνεται ο τίτλος. Γνωρίζει ωστόσο πολύ καλά τι θα σημαίνει ένα «διπλό» επί της Ομόνοιας και την τεράστια σημασία του.
Για τις προοπτικές που θα δημιουργήσει για την ΑΕΚ ενόψει της συνέχειας, το πόσο σημαντικό θα είναι επίσης ένα ενδεχόμενο +14, ενώ θα σημάνει και την επιστροφή της στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την ήττα του Απόλλωνα από τον Άρη!
Ακόμη κι αν η σημερινή της αντίπαλος έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, με νίκη στη Λευκωσία δεδομένα θα της προσθέσει πολύ μεγαλύτερη πίεση. Θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να πετύχει το απόλυτο στα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, θα αποκτήσει τεράστια δυναμική και θα αποτελέσει άλλη μία απόδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων της!
Ο Νταβίντ Καταλά δεν υπολογίζει στους τραυματίες Άνχελ Γκαρσία και Νικόλα Εγγλέζου. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να προβεί τουλάχιστον σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τη Δόξα.
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ο Τούμπας θα βρίσκεται ασφαλώς στο τέρμα, με τους Μιλίτσεβιτς και Τόμοβιτς να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας ως ακραία μπακ τους Ροσάλες δεξιά και Τάντι αριστερά.
Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να επανέλθει ο Μάμας αντί του Άμπραχαμ, δίπλα στον Λουΐς Γκουστάβο. Στα άκρα αναμένεται να διατηρηθούν οι Ακοράν και Γκιούρτσο (εκτός κι αν ο Καταλά προχωρήσει σε μία αλλαγή…), όπως και οι Τρισκόφσκι-Νταρμπισάιαρ στην επίθεση.
Να αναφέρουμε ότι στο όριο καρτών βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Μάμας έχει πέντε και οι Μιλίτσεβιτς-Τάντι από δύο.

Ανδρέας Βεντούρης