Η 8η αγωνιστική, 1η του Β Γύρου  του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας  βόλειΑνδρών  ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στις 20:00 με το ντέρμπι Ομόνοια – Ανόρθωσις στο Στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Ένα πραγματικό ντέρμπι με βαθμολογική σημασία στην έναρξη του Β Γύρου όπου τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «κυανόλευκοι» θα διεκδικήσουν τους βαθμούς.
Η Ομόνοια μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων και τη μεστή εμφάνιση στη Γαλλία επικεντρώνεται στις εγχώριες διοργανώσεις. Από την Πέμπτη ο κόουτς Σάββας Σάββα προετοιμάζει την ομάδα του για το ντέρμπι με στόχο το τρίποντο για να ανέβει εκ νέου στην 1η θέση (μετά τα αποτελέσματα της Παρασκευής ο Παφιακός πρωπορεύεται στη βαθμολογία). Στη διάθεση του κόουτς θα είναι ξανά ο Ρώσος Dimitry Leontyev που δεν αγωνίστηκε στη Narbonne.
Η Ανόρθωσις μετά το άσχημο ξεκίνημα (βάση αποτελεσμάτων όχι εμφανίσεων) ανέβηκε και μετρούσε τέσσερις σερί νίκες μέχρι την ήττα από τον Παφιακό. Επανέρχεται στη δράση απέναντι στην Ομόνοια, με στόχο τη νίκη μέσα στο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» μια δύσκολη ομολογουμένως αποστολή. Η έλευση του Goran Bjelica βελτίωσε αφάνταστα τη «Μεγάλη Κυρία» που θα έχει στόχο να πάρει από κάθε σετ το μάξιμουμ.
Τα τελευταία πέντε παιχνίδια στο Στάδιο της πρωτεύουσας έληξαν με νίκη της Ομόνοιας, ενώ τον Α Γύρο στην πρεμιέρα κέρδισε η Ομόνοια 1-3 στο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ