Η UEFA έκανε γνωστό στη διάρκεια της Παρασκευής (3/12) και μετά από συνεδρίαση της νέας επιτροπής για τα οικονομικά πως τιμώρησε την ΑΕΚ με 1,5 εκατ. ευρώ για μη τήρηση του Financial Fair Play τις περιόδους 2014-18.
Η UEFA έκανε γνωστές μια σειρά από παραβάσεις και προστίματα σε ομάδες όπως η Πόρτο, η Αστάνα, η Κλουζ, η Σπόρτινγκ. Για την ΑΕΚ η ενημέρωση ανέφερε:
»Το επιμελητήριο διαπίστωσε ότι η ΑΕΚ δεν συμμορφώθηκε με πολλές απαιτήσεις αδειοδότησης συλλόγων και χρηματοοικονομικού ευ αγωνίζεσθαι. Αφού εξέτασε τις περιστάσεις της υπόθεσης, αποφάσισε να συνάψει συμφωνία διακανονισμού με τον σύλλογο που περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία (σύνοψη):
Ο σύλλογος συμφώνησε να καταβάλει άνευ όρων οικονομική συνεισφορά 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο σύλλογος θα υπόκειται σε περαιτέρω παρακράτηση του 10% του χρηματικού έπαθλου της UEFA που θα δικαιούται να λάβει ο σύλλογος από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για την οποία ο σύλλογος θα προκριθεί.
Μια τέτοια παρακράτηση δεν θα πραγματοποιηθεί και η ΠΑΕ ΑΕΚ θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για την οποία θα προκριθεί διαφορετικά στις επόμενες τρεις (3) σεζόν, εάν μελλοντικός έλεγχος συμμόρφωσης εντοπίσει παρόμοιες παραβιάσεις».