Μπορεί ο Τακούμι Μιναμίνο να μην είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ποδοσφαιριστές στις τάξεις της Λίβερπουλ, όμως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι σημαντικός. Οι εμφανίσεις του άλλωστε στο Λιγκ Καπ το αποδεικνύουν…
Σε ένα εντυπωσιακό ματς στο «Άνφιλντ», στην προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ, η Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει μία μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Λέστερ, να κάνει το 3-1 κατά της… 3-3 και να στείλει το ματς στην διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί που ο Κέλεχερ έλαμψε και ο Ντιόγο Ζότα κατάφερε με το εύστοχο τελευταίο πέναλτι, να στείλει την ομάδα του στους «4».
Ωστόσο, ο πραγματικός πρωταγωνιστής της Λίβερπουλ, ήταν δεδομένα ο Τακούμι Μιναμίνο. Ο άνθρωπος που έκανε το 3-3 με ωραίο σουτ εντός περιοχής, πανηγύρισε για 4η φορά στον τρέχον θεσμό και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής των «κόκκινων» που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα ματς στο Λιγκ Καπ, την τελευταία 20αετία.
Ποιος ήταν ο τελευταίος; Ο Βλάντιμιρ Σμίτσερ, ο οποίος με τη νέα χιλιετία, αποδείκνυε την εκτελεστική του δεινότητα στον εν λόγω θεσμό, απέναντι στην Στόουκ, την Φούλαμ και την Κρίσταλ Πάλας.
Εν τέλει η Λίβερπουλ κέρδισε εκείνο το τρόπαιο στα πέναλτι ενώ κάτι αντίστοιχο θέλει να πραγματοποιήσει και φέτος, ανάμεσα σε τρεις λονδρέζικες ομάδες.