Το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, όλο και πλησιάζει και ο Σάββας Δαμιανού, κλήθηκε να σχολιάσει στο balla το παιχνίδι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η Ομόνοια για να φτάσει το τρένο των ομάδων που είναι πιο ψηλά δεν θέλει άλλες απώλειες. Κάθε παιχνίδι για αυτήν από εδώ και πέρα έχει τεράστια σημασία. Στα ντέρμπι έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει τα παιχνίδια. Τα προβλήματα που έχει μέχρι και σήμερα είναι στα παιχνίδια με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας. Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ έχει μία βελτίωση. Απέχει αρκετά όμως από αυτό που θέλουν και οι οπαδοί και ο Σωφρόνης. Υπάρχει θέμα ποιότητας, είναι εμφανές στην ομάδα. Δεν έχει το εύκολο γκολ αν αναλογιστούμε ότι ο Καρώ είναι ο πρώτος της σκόρερ. Μία ομάδα που δεν έχει φουνταριστό να σκοράρει με ευκολία και περιμένει τα γκολ από τον Σόουζα και τον Καρώ, σημαίνει δεν μπορεί να πάει μακριά. Παλιά είχε κορυφαίους παίκτες σε αυτές τις θέσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ τώρα, είναι θέμα ποιότητας», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Η Ομόνοια από την πλευρά της έχει μπορεί να μην έχει το γκολ από τους κεντρικούς επιθετικούς της και να περιμένει από την περιφέρεια, όμως το βρίσκει. Από τον Κακουλλή, τον Παπουλλή, τον Τζιωνή. Η Ομόνοια έχει θέμα δημιουργικότητας και εύκολου γκολ. Έχει όμως μια πιο στιβαρή μεσοαμυντική λειτουργία που είναι ο λόγος που παίρνει αυτά τα παιχνίδια. Θεωρώ πως στο ντέρμπι θα είναι σημαντική η απουσία του Καρώ που ήταν ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ όμως τα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Αυτοί που θα μπουν θα δώσουν τα πάντα. Είναι ΑΠΟΕΛΟμόνοια και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Δεν θα παίξουν τόσο μεγάλο ρόλο οι απουσίες, αλλά η αγωνιστικότητα. Η ομάδα που θα σκοράρει θα έχει και τον πρώτο λόγο».
Για το τι θα σημαίνει για κάθε ομάδα αν υπάρχει νικητής: «Αν κερδίσει η Ομόνοια θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή. Διασφαλίζει σε εισαγωγικά και μια δυναμική στα ντέρμπι και εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία της στην 6άδα για να είναι στην Ευρώπη και του χρόνου. Αν χάσει το ΑΠΟΕΛ, μπαίνει σε μία διαδικασία για να παλέψει για την 6άδα και συνάμα για την Ευρώπη».

Κύπρος Εγγλέζος

Διαβάστε επίσης:

ΔΑΜΙΑΝΟΥ: «Η δουλειά του Λιάσου και του Μάκη και ο Άρης… για πρωτάθλημα»!

ΔΑΜΙΑΝΟΥ για Απόλλων: «Περνάει μια κρίση…»

ΔΑΜΙΑΝΟΥ: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΛ…»

ΔΑΜΙΑΝΟΥ: «Η Ανόρθωση έχει την καλύτερη αμυντική γραμμή, έχει και… Ουάρντα»